Praktiske oppgaver

Gjennom året får du oppgaver som utvikler deg som innholdsprodusent og fotograf. Vi starter med en felles introduksjon av oppgaven med inspirasjon, før du går i gang med ditt eget arbeid, idéprosess, opptak og deretter redigering. Underveis får du veiledning fra læreren, og til slutt leverer du inn det ferdige resultatet og får tilbakemeldinger.

Undervisning

Vi har undervisning i blant annet fototeknikk, scrollytelling og visuell historiefortelling. Vi ser på arbeidene til kjente og ukjente fotografer og innholdsprodusenter. Vi henter input fra film- og designverden. Du lærer hvilke tekniske og kreative virkemidler som brukes for å kommunisere med bilder. Vi har fine diskusjoner og samtaler i grupper og i hele klassen.

Prosjektperioder

Gjennom skoleåret har vi prosjektperioder hvor du jobber med større prosjekt. Prosjektet kan være å lage en kampanje for sosiale medier. Sosiale medier blir også aktivt brukt for å formidle prosjektene. Du får prøve deg på både individuelt arbeid og gruppearbeid.

Ditt potensiale

Du vil utvikle deg som innholdsprodusent ved å få tett veiledning, innspill fra klassekamerater og ved å få inspirasjon. Lærerens rolle er å stimulere din videre arbeidsprosess og utvikling gjennom gode samtaler. Vi jobber med at hver enkelt skal utvikle sin egen stil og uttrykk.

Godt utstyr

Du vil få opplæring i et flott fotostudio, men vi har også opptaksrom for å filme til SoMe-kanaler. Hos oss får du Adobe Creative Cloud-pakken, og du vil få grundig opplæring i Photoshop, Lightroom og Premiere.

Fototur til Paris

I november reiser vi sammen med YouTube og Entreprenørskap og Skriv! til Paris - fotografiets vugge. Turen brukes til å fotografere, filme og kanskje vlogge. Vi besøker Europas største fotomesse, ParisPhoto. Vi besøker Eiffeltårnet og Notre Dame og suger til oss inntrykkene fra byen som en gang var bohemenes boltreplass.

Velkommen til Innholdsproduksjon - Sosiale medier

Drømmer du om ta bilder som blir lagt merke til i sosiale medier? Har du et budskap å dele? Vil du bli fotojournalist eller visuell innholdsprodusent? Da er dette linja for deg.

Lyst til å lære å fortelle ved hjelp av foto og video?
Hvordan produserer du interessant og relevant innhold for sosiale medier? Det er mange som sloss om oppmerksomheten.
På denne linja vil du lære visuell historiefortelling. Du lærer hvordan du kan lage godt innhold med foto som virkemiddel. Gjennom året jobber vi med fotoreportasje, dokumentar og publisering.

Vi jobber med film, animasjoner og videofortellinger som er en naturlig del av Instagram, Facebook, TikTok og YouTube. Scrollytelling er et sentralt tema gjennom året. Du kan lage innhold til dine egne kanaler og kanskje tar vi på oss ekte oppdrag fra ulike organisasjoner også.

Fotoet er verktøyet vi bruker og vi har et flott fotostudio, opptaksrom for filming. Hos oss får du Adobe Creative Cloud pakka, og du vil få grundig opplæring i Photoshop, Lightroom og Premiere Pro.

Linjespesifikke studieturer
1
Felles studieturer
2
🇺🇸
USA (Hollywood/Los Angeles)
Les mer
🇮🇳
India
Les mer

Q&A

Mer Informasjon

Hvor kan jeg bo — og hva koster det?

På Danvik har vi 60 dobbeltrom og 30 enkeltrom. I tillegg har vi noen elevplasser for hjemmeboere. Se priser her.

Hvem er læreren min?

Teacher photo

Linjelærer er Håkon Jacobsen. Håkon er utdannet fotojournalist, men har jobbet i mange år med forskjellige former for visuell historiefortelling. Som fotojournalist er Håkon spesialisert i visuell historiefortelling ved bruk av både film, foto og grafikk. Reportasjer og feature er Håkons favorittsjangre. Han har erfaring fra både redaksjoner som Adresseavisen og NRK, og fra kommunikasjonsavdelinger. Håkon startet på Danvik i 2022.

Hva bør jeg vite på forhånd?

Du må ha eget digitalt kamera, eventuelt en mobil med et godt kamera og du må ha laptop/Mac til å redigere bilder og video. Kamerastativ og mikrofon er også en fordel å ha.