Korte praktiske oppgaver

Gjennom året får du mange små fotooppgaver som utvikler deg som fotograf. Vi starter med en felles introduksjon av oppgaven, før du går i gang med ditt eget arbeid. Underveis får du veiledning fra læreren, og til slutt leverer du inn det ferdige resultatet og får tilbakemeldinger.

Fotofaglig undervisning

Vi har undervisning i fototeknikk og fotohistorie. Vi ser på arbeidene til kjente fotografer, og henter også input fra film- og designverden. Du lærer hvilke tekniske og kreative virkemidler som brukes for å kommunisere med bilder. Vi har mange fine diskusjoner og samtaler i grupper og i plenum.

Prosjektperioder

Gjennom skoleåret har vi fem prosjektperioder hvor du jobber med et avgrenset prosjekt. Prosjektet kan være alt fra en utstilling til å lage et magasin. Sosiale medier blir aktivt brukt for å formidle prosjektene. Du får prøve deg på både individuelt arbeid og gruppearbeid.

Individuell veiledning

Du kan forvente individuell veiledning på prosjekter. Vi avtaler veiledningstid, hvor du stiller forberedt med skisser, ideer og spørsmål - enten du lurer på noe teknisk eller kreativt. Lærerens rolle er å stimulere din videre arbeidsprosess og utvikling gjennom gode samtaler.

Godt utstyr

Du vil få opplæring i et flott fotostudio, men vi har også opptaksrom for å filme til SoMe-kanaler. Vi har en storformatprinter som lager fantastiske prints av dine flotteste bilder. Hos oss får du Adobe Creative Cloud-pakken, og du vil få grundig opplæring i Photoshop, Lightroom og Premiere.

Fototur til Paris

I november reiser vi sammen med YouTube og Entreprenørskap og Skriv! til Paris - fotografiets vugge. Turen brukes til å fotografere, filme og kanskje vlogge. Vi besøker Europas største fotomesse, ParisPhoto. Vi besøker Eiffeltårnet og Notre Dame og suger til oss inntrykkene fra byen som en gang var bohemenes boltreplass.

Velkommen til Foto & SoMe!

På linjen Foto og SoMe vil du lære foto, video og målrettet bruk av sosiale medier. Ønsker du å bli fotograf, er det lurt å ha flere ben å stå på, og å kunne bruke sosiale medier for å markedsføre seg selv. Her vil du få mulighet til bygge opp dine egne sosiale medier, ta fantastiske bilder til din Instagram-konto, lage spennende stories for Snapchat eller å utvikle din egen YouTube-kanal.

Vi gjennomgår de viktigste virkemidler for å fortelle historier – uavhengig om du forteller med stillbilder eller film.

I starten av året vil du lære grunnleggende fototeknikk, du vil å lære å filme med DSLR, få kjennskap til lyssetting og studiofotografering og du vil få kunnskap om de viktigste sosiale mediene. Du vil lære hva som skal til for å bygge opp en kanal/profil som kan nå ut til publikum.

Vi vil jobbe med sentrale sjangere innen fotografi som portrett, dokumentar, fotojournalistikk, kunst og gatefotografi. Du vil lære fotohistorie, fototeknikk, kreativitet og bildeforståelse. Du vil få teoretiske innføringer og inspirasjon, men aller mest så jobber vi praktisk. Vi har vårt eget fotostudio, som du kan bruke både på dagtid og kveldstid. Du vil lære å redigere i både Lightroom og Photoshop og klippe i Premiere Pro.

Videre vil du få mulighet til å fordype deg innen det du brenner mest for. Eksempel på fordypning er fotojournalistikk, portrettfoto og studiofotografering, YouTube, Instagram, blogging, «scollytelling» eller dokumentar.

Linjespesifikke studieturer
1
🇫🇷
Frankrike (Paris)
For linjene:
YouTube og Entreprenørskap, Skriv!, Foto og SoMe
Les mer
Felles studieturer
2
🇺🇸
USA (Hollywood, L.A.)
Les mer
🇮🇳
India
Les mer

Q&A

Mer Informasjon

Hvor kan jeg bo — og hva koster det?

På Danvik har vi 60 dobbeltrom og 30 enkeltrom. I tillegg har vi noen elevplasser for hjemmeboere. Se priser her.

Hvem er læreren min?

Linjelærer på Foto & SoMe er Lene Sørøy Neverdal. Lene er fotojournalist og er utdannet lærer med en mastergrad i formgivning, kunst og handverk. Hun har flere års erfaring fra Sogndal folkehøgskole men har vært på Danvik siden 2016. Som fotojournalist er Lene spesialisert i visuell historiefortelling ved bruk av både film og foto. Portrettsjangeren er Lenes hjertebarn, og hun har den siste tiden hatt mange oppdrag i Dagsavisen. Lene publiserer også flittig reportasjer til ulike medier som for eksempel NRK

Hva bør jeg vite på forhånd?

Du må ha eget kamera med mulighet for manuelle innstillinger og du må ha laptop/Mac til å redigere bilder og video. Kamerastativ og mikrofon er også en fordel å ha.