I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har fortsatt i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Alvilde Horjen Naterstad

Film 2009/2010


Hva jobber du med nå?

– Jeg jobber som filmfotograf, er frilanser og filmer for tiden mye TV-serier.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Først tok jeg mediepraksisåret til Danvik, der jeg var praktikant i Krypton film og et selskap som het Feil film. Etter praksisåret gikk jeg på Nordland Kunst og filmfagskole i Lofoten før jeg kom inn på filmskolen National Film and TV school i England. Der tok jeg en master i filmfoto. Etter mange år i London kom jeg tilbake til Oslo. Her har jeg filmet alt fra reklamer, musikkvideoer til dokumentarer og TV-drama. Det siste som er ute er en serie som heter Kids in Crime som ligger på TV2.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik har betydd mye for min karriere og jeg jobber fremdeles med folk jeg møtte på Danvik. Jeg har også flere av mine beste venner fra den tiden. Vi er mange i bransjen nå som har gått der og det håper jeg er en trend som fortsetter.

Hva er ditt beste tips til de som vil inn i bransjen?

– Mitt beste tips for folk som vil inn i bransjen er å jobbe. Masse! Man er aldri ferdig utlært, det er alltid nye ting som kommer og måter du kan utvikle deg på. Og så må man være hyggelig med de rundt seg, dele på kunnskap og være åpen. Det høres kanskje grunnleggende og enkelt ut, men det er noe av det viktigste. Jobb hardt og bli kjent med mange folk. Og så må man være veldig tålmodig. Det tar tid!

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Mitt beste minne er å sitte på gangen og drikke melk med Ole, Stig, Elisabeth og Marianne og mange andre i overklassen (det vi kalte toppetasjen i hovedbygget). Og alle lommelyktturene.