I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Alexander Kadim

Film 2011/2012

Hvor jobber du nå?

-Jeg jobber som VFX Supervisor i selskapet VARG Studios. For øyeblikket jobber vi med visuelle effekter til den norske filmen Kampen om Narvik som kommer på kino til jul, og et prosjekt for Netflix.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

-Etter Danvik jobbet jeg ett år i Catapult Film i Drammen som praktikant. Der gjorde jeg motion graphics og VFX, før jeg og noen venner startet selskapet VARG Studios, som primært gjør etterarbeid og visuelle effekter på film og TV. De siste 8 årene har jeg gjort visuelle effekter på over 25 norske og internasjonale prosjekter, som Birkebeinerne, Kongens Nei, 12. Mann, Amundsen, Skjelvet og Rambo: Last Blood. I 2018 var jeg med å vinne Amanda for «Beste Visuelle Effekter» på arbeidet på Den 12. Mann. I 2019 var jeg med-nominert for effektarbeidet på filmen Amundsen.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

-Året på Danvik var fantastisk, både faglig og sosialt. I tillegg til dette, kommer den konkrete muligheten som Danvik gir deg i praksislivet gjennom sitt andreår (mediepraksis, red. anm.). Dette var en ypperlig anledning til å skaffe seg kunnskap og kontakter på veien min videre i filmbransjen.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

-For det første: Don’t be a stranger! Grip alle mulighetene du får og si ja når anledningen byr seg. Slik opparbeider du deg god praktisk erfaring, samtidig som du bygger nettverket ditt. Man blir husket for en godt utført jobb. Dette leder ofte til andre prosjekter senere.

For det andre: Ikke vær redd for å stille spørsmål. Med dette viser du lærevilje og interesse. Min erfaring er at dette er en av de beste måten å tilegne seg kunnskap og en dypere forståelse på. I tillegg kan det bidra til at man unngår misforståelser: Assumption is the mother of all fuckups!

Hva er ditt beste danvikminne?

-Det er vanskelig å plukke ut bare ett, da året mitt på Danvik er fylt av så mye bra. Det første jeg tenker på var da filmklassen dro på Berlinalen, filmfestivalen i Berlin. Etter et halvt år på skolen hadde vi blitt en god og sammensveiset gjeng, og det å kunne dra på festival, høre masse spennende foredrag med profilerte produsenter, regissører og skuespillere – og å få muligheten til å se masse film og ha det gøy sammen på tur – står utrolig høyt!