I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Christian Wehus

TV-produksjon 2014/2015

Hvor jobber du nå?

– Nå jobber jeg som programleder i viralshowet Non Stop på Dagbladet TV.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Jeg gikk mediepraksisåret på Danvik og hadde praksis i radiokanalen P4 og NRJ. Mediepraksisåret kan jeg anbefale på det sterkeste om du er interessert i å få et innblikk i mediebransjen og lære om hvordan arbeidslivet fungerer.

Etter praksisåret tok jeg en treårig bachelor i Film & TV på Westerdals, før jeg begynte å jobbe i Dagbladet TV.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Enormt mye! Så og si alle vennene mine i dag møtte jeg på Danvik, og vi har alle flyttet til Oslo for å jobbe i mediebransjen. Danvik ga meg en mulighet til å finne ut av hva jeg er interessert i, og ga meg en pekepinn på hva jeg ville drive med videre. Det er også mange i bransjen som har gått på Danvik og det er alltid bra å ha noe til felles når man bygger nettverk.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Send mail og møt opp på døra til steder du har lyst til å jobbe. Lag ting på fritiden som du kan vise fram. Som oftest ser de ikke på skolekarakterer, men heller hva du klarer å produsere. Og det beste tipset jeg fikk før jeg begynte i bransjen: Folk elsker å snakke om seg selv. Still masse spørsmål om hvordan de har kommet så langt i karrieren, vær genuint interessert og bransjefolk vil like deg for det.

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Da jeg spurte jenta jeg likte om vi skulle bli kjærester. Vi har vært sammen i seks år nå og kjøpte nettopp vår første leilighet sammen. Danvik forandrer mye!