I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har fortsatt i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Trond-Martin Kvalheim Hauge

Radio og Podcast 2013/2014 (tidligere Radio og lydproduksjon)


Hva jobber du med nå?

– Nå jobber jeg i Foreningen Røverhuset. Det er en veldedig organisasjon som produserer Røverradion, en podcast som produseres av og for innsatte. Røverradion sendes også på TV-ene i flere fengsler og som radioprogram på NRK P2. Her er jeg ansatt som klipper, men en dag i uken er jeg i fengselet og produserer radio med de innsatte.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Etter året på Danvik var jeg i praksis hos Radio Metro, før turen gikk videre til Høgskolen i Volda og en bachelor i journalistikk med fordypning i TV og Radio. I Volda var jeg også aktiv i studentradioen. Som en del av studiet hadde jeg ti uker praksis i NRK P13, hvor jeg var assistent til produsenten i "Tidenes morgen". Etter dette produserte jeg en podcast for en kompis og var noen uker innom "Opptur" på P1, før jeg endte opp i Røverradion.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik har betydd veldig mye for meg og min karriere. Dette er en klisjé, men jeg fant meg selv i løpet av året på folkehøgskolen. Jeg lærte meg å tørre å by på meg selv og bruke kreativiteten min. Noe jeg absolutt har fått bruk for på radio i ettertid. Jeg lærte også hvordan man faktisk jobber med radio og det var veldig likt fantasiene fra en radio-nerds gutterom. Jeg har alltid villet jobbe med radio, men er født sterkt svaksynt. Så jeg var lenge usikker på om jeg i det hele tatt kunne få drømmejobben, men Danvik og den fantastiske radiolæreren min Tor Coward viste meg at det ikke var et hinder. Og så tjente jeg mye på være i praksis i en radioredaksjon gjennom Danvik, før jeg begynte å studere.

Hva er ditt beste tips til de som vil inn i bransjen?

– Veldig kjedelig tips, men ikke gi opp. Ha det gøy, lek og lag innhold du liker og som du kan vise til potensielle arbeidsgivere. Selv fikk jeg jobb basert på en leken presentasjonsvideo av meg selv, som jeg og en kompis lagde etter et par pils.

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Det nærmer seg ti år siden og jeg har mange gode minner fra Danvik. Det er vanskelig å plukke ut ett. Vi hadde det veldig gøy når vi satt i timevis og lekte i radiostudio. Jeg har mange gode minner fra studio, som når vi skulle lage julesending. Og så må jeg nevne alle de fantastiske vennene jeg fikk både i og utenfor radioklassen.