I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Pernille Merethe Christoffersen

Foto og SoMe 2013/2014

Hvor jobber du nå?

– Jeg jobber i Orkla som videoprodusent. Her jobber jeg med å lage innhold til de ulike digitale plattformene for merker som blant annet Define, Klar, Dr Greve, Jif og OMO.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Etter året på Danvik hadde jeg et fantastisk praksisår hos Novemberfilm i regi av Danvik, hvor jeg fikk prøve meg på ulike roller for å finne ut av hva jeg ville videre. Jeg startet deretter på bachelor i enkamerateknikk på TV-skolen i Lillehammer. Etter Lillehammer jobbet jeg på ulike prosjekter innenfor TV og reklame, som Love Island, Ex on The Beach og flere mindre prosjekter. Nå har jeg vært 2,5 år i Orkla og stortrives!

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik betydde veldig mye for valget om å jobbe med det jeg gjør i dag. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt at året på Danvik skulle være et år for å dyrke hobbyen min, for så å hoppe inn i et mer teoretisk studie. Slik ble det ikke, da Danvik viste meg at det var fullt mulig å jobbe med interessen min videre også.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Ikke vær redd for å spørre og bli kjent med folk. De menneskene man jobber med sitter som regel på masse kunnskap de har lyst til å lære bort, så ta til deg så mye som mulig.

Hva er ditt beste danvikminne?

– USA-turen var et skikkelig høydepunkt, men alle de fine kveldene ellers i året med de fine vennene jeg ble kjent med var det aller beste! Mine nærmeste venner i dag er de jeg ble kjent med på Danvik.