Nå lanserer spillelevene fra Danvik folkehøgskole spillet «Workaholic» på Steam – en av de største spillplattformene i verden.

Spillentusiastene fra Danvik folkehøgskole forklarer at det er stort å publisere spill på Steam. – Et spill jeg har vært med på å lage ligger på Steam - en av de største spillplattformene som finnes. Det er ganske stilig, sier drammensgutten Ludvik Kristoffersen (22), og de andre er helt enige. Alexander Christensen (21), som er fra Østfold, sier det er fint å ha spillet i porteføljen sin.

Spillet er et førstepersons skytespill – eller FPS som det kalles. Det handler om en kar som har mistet jobben og mister kontakt med virkeligheten. Han bevæpner seg med det han finner og går amok på kontoret. Det viser seg at sjefen har hyra inn noen farlige demoner, så kampen blir spennende.

I 2021 vant elevene på spillinja på Danvik Folkehøgskole «Game of the year» og «Beste visuelle design» på Norwegian Game Awards for spillet som nå er publisert. De vant en pengepremie som nå er brukt som lønn til noen av elevene som har hatt sommerjobb på Danvik med å videreutvikle spillet.

- Det har vært viktig for oss at dette ikke skulle være et vanlig skytespill. Vi har valgt våpen som skiller seg ut så det er helt tydelig for alle at de ikke er ekte, sier Drammenseren har jobbet med UI-design – brukergrensesnitt - og systemdesign i prosjektet. Alexander Christensen som har vært hovedprogrammerer og scrummaster, som er en slags prosjektleder, legger til at de har ønsket å tilføre en humoristisk vinkling så skytingen får en ekstra dimensjon. - Det er derfor vi valgte å bruke toastjern, fotballer og stiftemaskiner som våpen, sier Alexander. - Det at det er toast som flyr gjennom kontorlandskapet gir en mye morsommere opplevelse, forklarer Ludvik og påpeker at det er noe nytt.

Hadde ikke utvikla spill før
Han forklarer at ingen av elevene hadde jobbet med spillutvikling før de begynte på spillinja på Danvik. - Vi hadde derfor aldri forventet å vinne, forklarer han.

Bjørn Ove Follestad (20) fra Ørsta har vært ansvarlig for 3D-modellering og leveldesign og Sonthaya Khampheera (29) fra Bømlo har jobbet med animasjon. Lærer på spillinja Stein Llanos-Ytre (47) har vært konseptegner og ansvarlig for utgivelsen for Danvik Folkehøgskole.

Opplever spillet
De fornøyde spillutviklerne er enige om at spillet er blitt mye bedre i løpet av de fire ukene de nå har jobbet med det. – Nå får du følelsen av å oppleve spillet og ikke bare spille det, forklarer Christensen. Han skal fortsette på studier i spilldesign til høsten.

Spillærer Stein er godt fornøyd med prosjektet. – Vårt mål har vært at vi skulle lage et spill som kunne legges ut på Steam og være tilgjengelig for alle. Også folk som ønsker å ansette de som har laget det, forklarer han.

Spent på responsen
Både kjente, ukjente og kommende elever på spillinja på Danvik har testet spillet og gitt tilbakemeldinger. Nå er spillet lansert og det er en spent gjeng med Danvikinger som gleder seg til responsen. – Vi liker spillet og så må det bare gå som det går, sier Ludvik nøkternt.

På spørsmål om hva som skal til for å lykkes med å lage spill er Alexander klar. – Prøv ting i det små først. Hvis du klarer noe smått, klarer du kanskje også noe stort, sier han.

Like klar er han når vi spør om de har noen gode råd til dem som starter på spillinja på Danvik til høsten. – Hør på Stein. Han er en enormt dyktig lærer, selv om han snakker mye, ler Alexander.

Alt starter med samarbeide
- Alt starter med samarbeide, sier Bjørn Ove. Han mener det er helt avgjørende. Ludvik legger til at det er viktig å være åpen for andres forslag og være villig til å lære. Han anbefaler alle å spørre mye.

Lærer Stein plukker opp ballen og sier at vi lærer mye av å feile. Han påpeker at det er bedre å feile i klasserommet og lære av det, enn å ha tatt pant i huset til foreldrene sine for å lage spill og så feile.

Charlie Devik (23), som også har gått på Danvik, bidrar med å gjøre spillet kjent. Hun anbefaler alle å følge TikTok-kontoen Workaholic_studios.

Spillet «Workaholic» er gratis å spille og er tilgjengelig for alle på Steam.

https://store.steampowered.com/app/2012270/Workaholic/