I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Helene Iversby

TV-produksjon 2012/2013


Hvor jobber du nå?

– Jeg jobber som kit room-tekniker på Middlesex University i London. Her har jeg hovedansvar for prep., vedlikehold og service av filmutstyr. I tillegg frilanser jeg som både kameraassistent og flerkameraoperatør, og har frilansa for kanaler som BBC, ITV og Channel 4.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Etter året på Danvik gikk turen over dammen til London. Jeg studerte bachelor i Television Production Technical Arts på Middlesex University og tok mastergrad i Film. Gjennom studiene fikk jeg muligheten til å være med på flere store dramaproduksjoner, bla. "Humans" og "MotherFatherSon". Nå jobber jeg altså fast som kit room-tekniker, mens jeg frilanser på siden.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik ga meg muligheten på å prøve en karrierevei jeg var nysgjerrig på, men ikke var helt sikker på om jeg ville satse på. Underveis i året på Danvik ble jeg trygg på at jeg ville inn i TV-verdenen, på den tekniske siden. Den fantastiske hands-on og praktiske lærestilen på TV-linja gjorde meg komfortabel og selvsikker i TV-studioarbeid, og det har vært en ufattelig viktig bonus både gjennom studier og videre i frilanslivet.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Vær tålmodig og jobb hardt! Det kan være tøft å få foten innenfor, så stå på! Husk å være positiv og hyggelig med alle du jobber med; kontakter er gull verdt.

Hva er ditt beste danvikminne?

– Mitt aller beste danvikminne må være turen til Aserbajdsjan (nå går denne turen til India, red.anm.). En suveren eye-opener av en tur jeg aldri vil glemme. Jeg må også nevne de uendelig mange timene jeg brukte i peisestua sammen med vennene mine. Jeg har så utrolig mange gode minner derfra!