I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Asbjørn Lote

Film 2014/2015


Hvor jobber du nå?

– Jeg er min egen sjef i mitt eget 3D-animasjonsselskap, Polyfjord! Der lager jeg YouTubevideoer om hvordan man kan lære seg 3D-animasjon.

Youtubekanalen finner du HER.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Jeg gikk mediepraksisåret på Danvik, og var praktikant i VFX-avdelinga til Storyline Studios. Etter det tok jeg en bachelor i Film og TV på Westerdals i Oslo og så en master i entreprenørskap ved NTNUs Entreprenørskole i Trondheim. Så nå er jeg endelig er ferdig med å studere og kan bruke alt jeg har lært i min egen startup! Det er en fantastisk følelse!

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik lærte meg hvor godt det går an å bli kjent med noen på et år. Dette har gjort meg mye flinkere til å bli kjent med nye mennesker, noe jeg mistenker har vært svært viktig

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Hvis du er nysgjerrig, høflig og tålmodig, så er det mange dører som åpner seg. Og husk at man må ikke alltid si ja til alt!

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Den gangen jeg satt i kantina og en totalt fremmed (Jørgen) satte seg ved siden av meg, smilte og sa med sin dype røst: “Er det du som gamer Dota?”.

Her er noe av det Asbjørn har produsert: