I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Emilie Beck

Skuespill for scene og film 2010/2011


Hvor jobber du nå?

– Jeg er freelance regissør som jobber innenfor dokumentar, fiksjon og reklame. Akkurat nå ble jeg ferdig med min første spillefilm "Royalteen", som co-regi sammen med Per-Olav Sørensen og Netflix global. Det føles helt surrealistisk, men det har vært både gøy og hardt arbeid. Samtidig er jeg i sluttspurten på klippen til min første langfilm-dokumentar, "White Lies", som skal komme på NRK nå i slutten av året, som Indie Film produserer. Det er en film jeg begynte på etter jeg gikk på TV-skolen i Lillehammer og har brukt fem år på å ferdigstille.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Etter Danvik tok jeg et år i Santa Barbara i California, på foto og grafisk design, før jeg tok turen til TV-skolen i Lillehammer og gikk dokumentarfilmregi. Med noen parallelle jobber i bransjen, fikk jeg jobb med en gang jeg kom ut fra Lillehammer, samtidig som jeg jobbet med egne prosjekter. Jeg har alltid hatt en kjærlighet for fiksjon også, så da jeg fikk mulighet til å utvikle en TV-serie på masteren hos Den Norske Filmskolen, måtte jeg si ja til det og gikk der i to år. Nå har jeg flere ben å stå på innenfor film, noe jeg er veldig glad for!

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– For meg har Danvik vært livsforandrende. Jeg føler jeg gikk i drømmekullet 2010-2011, med så utrolig mange flinke folk som har gjort store ting i bransjen allerede. Jeg gikk derimot skuespillerteknikk, for det var det jeg ønsket på den tiden. Men jeg ble kjent med mange fra filmlinjen, som gjorde at vi etter Danvik begynte å lage film - og ganske raskt var det regi som føltes mest riktig for meg.

Jeg fant mine beste venner og kollegaer på Danvik, som jeg fortsatt jobber med. Det er en utrolig fin arena for å både leke og utvikle seg selv. Danvik er nok det beste valget jeg har tatt i min karriere!

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Mitt beste tips er å bli med på alt man kan være med på av produksjoner, uansett stilling eller rang. Vær alltid blid og hyggelig, skriv egne ting om man ønsker det og lær av andre man ser opp til. Og det viktigste av alt er å ikke gi opp.

Hva er ditt beste danvikminne?

– Mitt beste danvikminne er vanskelig fordi det er så mange, men jeg husker spesielt godt turen til USA. En kveld satt vi i bilene på vei tilbake fra et veldig inspirerende foredrag, hvor solen ga den fineste solnedgangen og alle hadde det veldig bra. Også husker jeg veldig godt premieren i Blackbox på stykket vi hadde skrevet selv. Etter mye hard jobbing ble det egentlig et veldig fint stykke:)