I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Henriette Sofie Sjøberg

TV-produksjon 2014/2015


Hvor jobber du nå?

– Jeg jobber som freelance flerkamerafotograf. Som selvstendig næringsdrivende har jeg ikke en fast arbeidsplass, men jobber overalt. For det meste jobber jeg med å filme sport og underholdning.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Gjennom mediepraksisordningen hadde jeg praksisplass hos Nordisk Film TV, hvor jeg fikk jobbet med flere ulike produksjoner. Jeg var også med som produksjonsassistent til Spania i en måned, med innspilling av “Det Store Spranget” som gikk på NRK.

Etter dette har jeg tatt en bachelor i flerkamerateknikk ved TV-Skolen på Høgskolen i Innlandet. Der fikk jeg videre sprang inn i bransjen, med blant annet praksisplass hos NRK. Der har jeg siden hatt tilkallingskontrakt og jobber mye for dem på alle deres produksjoner. Bla. har jeg jobbet på Lindmo, Kåss til kvelds, Alle mot 1. I år har jeg også jobbet på MGP og MGPjr, som for meg er noe av det morsomste jeg kan gjøre.

Utenom å jobbe for NRK, filmer jeg mye for NEP, med blant annet Eliteserien og OBOS-ligaen, i tillegg til streaming og eventjobber.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Gjennom året på Danvik, og praksisåret fant jeg ut at TV-bransjen var noe jeg virkelig hadde lyst til. På skolen hadde vi mange ulike produksjoner hvor vi fikk leke oss og teste ut det vi ville. Mediepraksisåret ga meg også mange kontakter i bransjen og en fin plattform å vokse på.

Med alle de erfaringene jeg fikk gjennom disse årene hadde jeg et stort fortrinn da jeg søkte meg inn på TV-skolen.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Jeg vil råde deg som vil inn i bransjen til å være frempå og gripe de sjansene du får. Det er masse å lære fra kollegaene dine og sug til deg all kunnskap.

I tillegg lønner det seg å være positiv og hyggelig. I min hverdag i et flerkamerateam kommer man langt med å være positiv og frempå.

Hva er ditt beste danvikminne?

– USA-turen er helt klart et minne for livet. Det var en perfekt avslutning på skoleåret, med gode venner og mange opplevelser. Men de beste minnene fra Danvik er alle kveldene. Du var aldri alene og det var alltid noe å finne på. Spillkvelder, filmkvelder eller å fylle opp soverommet med hele gjengen og bare ha det hyggelig. De minnene og vennene er det beste fra året på Danvik.