I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har fortsatt i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Marlene Haugene Andersen

SKRIV! 2015/2016 (tidligere forfatterlinja)

Hva jobber du med nå?

– Jeg er akkurat ferdig med en master i barnelitteratur, så jeg er på jobbsøking akkurat nå. I tillegg skriver jeg på en barnebok.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Etter året på Danvik tok jeg en bachelorgrad i tekst og skribent på Høyskolen Kristiania avd. Westerdals. I tillegg har jeg jobbet frilans som produksjons- og fotoassistent i TV bransjen ved siden av studiene. I september 2021 dro jeg til London for å ta en master i barnelitteratur ved University of Roehampton.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Jeg tror at et år på Danvik var et stort pluss da jeg søkte Westerdals. Det var også på Danvik jeg virkelig skjønte at det er skriving jeg vil drive med, der jeg hadde to fantastiske lærere som lærte meg å ha tro på egne skriveferdigheter. Det å gi og få konstruktiv kritikk er også noe jeg har tatt med meg.

Hva er ditt beste tips til de som vil inn i bransjen?

– Skaff deg kontakter! Har du først et bein innenfor, er det lettere å få mer å gjøre.

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Mitt beste Danvik-minne var da vi fikk se antologien vår i bokform for første gang! Jeg var så heldig at jeg fikk lov til å være redaktør for antologien det året, og det var veldig spesielt å endelig få se det ferdige produktet som alle hadde jobbet så hardt med.