I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Marit Kamsvåg

Radio live & podcast 2015/2016Hvor jobber du nå?

– Akkurat nå jobber jeg som frilans lydtekniker og lyddesigner i film og TV-bransjen. Jeg har jobbet på mange spennende produksjoner, blant annet som lydtekniker på en TV-serie som heter NACH, Kongen Befaler, flere kortfilmer med både opptakslyd og lyddesign, litt reklame, en spillefilm og for øyeblikket er jeg lydtekniker på Torpet Kjendis. Jeg er også litt tilkallingsvikar hos P4.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Jeg tok mediepraksisåret til Danvik, hvor jeg hadde praksis hos P4 Radio.
Rett etter praksisåret gikk jeg på Westerdals og ble ferdig med min bachelor i lyddesign, våren 2020. Etter det startet jeg mitt eget enkeltpersonforetak og har jobbet frilans siden da.

Etter praksisåret i P4 fortatte jeg å jobbe som sommer- og tilkallingsvikar i flere år, og er fremdeles innom P4 som vikar av og til når det trengs.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik har gitt meg en god start innenfor bransjen og vært med på å utvikle min interesse innenfor historiefortelling for film og TV, journalistikk og ikke minst lydarbeid. Danvik har bidratt til at jeg valgte å satse på lydfaget, og jeg er veldig takknemlig for at jeg har valgt å gå for dette yrket.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Mitt beste tips til de som vil inn i bransjen er å være hyggelig mot de du møter, og å være ydmyk og åpen for å gjøre nye ting. Man trenger ikke nødvendigvis være den beste innen fagfeltet eller kjempegod teknisk, jeg tror det viktigste er å være hyggelig og lett å jobbe sammen med. Det kommer man langt med. Jeg tror også at hvis du bare har lyst og jobber litt for det, så får du det til til slutt!

Hva er ditt beste danvikminne?

– Mitt beste danvikminne må være da vi hadde forestilling (tidligere skolerevy, red.anm.). Det var skikkelig gøy å kunne gå litt utenfor komfortsonen og stå på scenen. Og ikke minst alle de fine sommerdagene ute i parken og filmkvelder med gode venner.