I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Robin B.Teigen

TV-produksjon 2014/2015


Hvor jobber du nå?

– Jeg jobber hos Kongsberg lyd&lys systemer og har stillingen lageransvarlig/lagerpotet/lydtekniker/lystekniker og dataguru.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Etter året på Danvik kom jeg inn på både Høyskolen i Lillehammer og på Westerdals(tidligere NISS) og valgte da Westerdals, hvor jeg tok bachelorgrad og ble lydingeniør.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik ga meg friheten til å prøve ut mye og få erfaring innenfor feltet, samt mange venner og kontakter.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Mitt beste tips for å komme inn i lydbransjen er nok å bli med som frivillig og suge til deg så mye erfaring som mulig. Ja, det er kjedelig å være en frivillig som henter kaffe til lydmannen, men samtidig så kan du vise interesse for hva han driver med og forhåpentligvis lærer han bort litt før show. Da har du vist deg frem og ved neste show kan det hende du blir spurt om å være en tekniker i en eller annen grad. Fra der vil ballen rulle videre.

Et lite bonustips: Alltid ha med deg en rull gaffa (premium sådan, ikke Biltema), en Leatherman, en mikrofonholderskrue og et strålende, løsningsorientert humør ute på jobb.

Hva er ditt beste danvikminne?

– Jeg tror det blir vanskelig å snevre ned til det beste minnet. Det er så mange av dem. Men skal jeg velge ett, så må det være enten turen til USA eller da vi i TV-produksjon hadde Danvikkveld med et fullt Gullruten-opplegg.