Ny teknologi og virtuell produksjon preget andre dag. Direkte fra Berlinalen og European Film Market fikk elevene besøk av innovatør og gründer Volha Paulovich fra PentoPix.

Volah

Ved hjelp av AI har selskapet deres utviklet en generator som, kun ved hjelp av et skrevet manuskript, kan generere ferdig 3D animasjon. En tidlig fase, som med tiden vil bli et viktig verktøy for filmskapere som lager innhold for film og serier understreket Volha.

Spillefilmen Dancing Queen er tatt ut i årets konkurranseprogram under Berlinalen og regissør Aurora Gossé tok turen innom for et eksklusivt møte med filmelvene.

Aurora_samtale
Elever

Filmen til Aurora er hennes debut som spillefilmregissør og hun delte generøst av sine erfaringer om arbeidet med barn på film, og hvordan hun tenkte om regikonsept og visualisering av sitt arbeid.

Aurora2

Neste stoppested for filmelevene var studiobesøk hos LED Cave. Det siste innen filmproduksjon som er i blomstrende utvikling er studioer med LED-teknologi.

LED panel

Filmelevene fikk komme tett på å se den massive skjermen som buer seg i studio og kan med et enkelt tastetrykk i datamaskinen forflytte tid og rom. Fremtiden er allerede her uttrykte Katja Köstler mens hun guidet elevene rundt i det 40 meter brede studioet.

Katja
Led volum

I en sjelden unik opplevelse på Berlinale Talents kom elevene tett på verdensstjernene John Malkovich og Geraldine Chaplin, som spiller sammen i den nye filmen Seneca. I den hjertevarme og ærlige mesterklassen snakket skuespillerne om sitt arbeid, hvordan deres yrke som skuespillere påvirket prosessen sammen med regissøren og hvordan deres karriere har formet dem.

Masterklasse