I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Mats Brustad

TV-produksjon 2014/2015


Hvor jobber du nå?

– Jeg er ansatt som journalist i Broom, TV 2. Det innebærer alt fra å skrive om bilnyheter, til å teste ulike modeller. Jeg jobber også en del med video, gjør intervjuer, er programleder for Broompraten og er en del av vår nye podcast-satsning.

Det er varierte dager, og ikke minst fantastisk moro å få lov til å jobbe med min største lidenskap.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Det er da eventyret i Broom begynte, via Danviks mediepraksisår og praksisplass. Etter utplasseringen i Broom, fikk jeg tilbud om å fortsette som frilanser. Ved siden av jobben i Broom valgte jeg også å fullføre en bachelor i kommunikasjon og markedsføringsledelse på BI.

1. januar 2020 fikk jeg tilbud om fast jobb i Broom. Det hadde jeg aldri trodd skulle skje, da jeg så Broom på TV for bare noen år siden.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik og praksisåret har vært helt avgjørende. Det er det som var inngangsbilletten til Broom. På Danvik fikk jeg også bekreftet min interesse for journalistikk, historiefortelling og video/TV-produksjon, som jeg jobber med i dag.

En annen ting som er unikt med Danvik er nettverket man kan bygge, også blant de etablerte i bransjen. Nettverk er ekstremt viktig.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Benytt mulighetene på Danvik. Bygg relasjoner og produser noe konkret du kan vise frem til en fremtidig arbeidsgiver eller praksisplass. Ellers handler det om å dyrke sin interesse og lidenskap. Da blir du best på akkurat det området og sjansen for å komme gjennom nåløyet er størst. For min del ble det kombinasjonen av historiefortelling og bil.

Hva er ditt beste Danvikminne?

– USA var veldig gøy. Men det viktigste er kanskje folkene og de små opplevelsene hver dag.

Et siste bonusspørsmål: Hvordan var det å intervjue selveste statsministeren...om bil?

– Jeg må innrømme at det var litt ekstra spenning knyttet til det intervjuet. I forkant måtte absolutt alt avklares med politiet og PST. Så det var et stort sikkerhetsoppbud. Ellers var det jo ekstremt gøy i seg selv, at Erna valgte å takke ja til å snakke en time kun om bil. Du merker med en gang at hun er superproff i de politiske spørsmålene, så her var det viktig å forberede seg godt.

Høydepunktet var å se reaksjonen til Erna i passasjersetet på en Lamborghini Urus. Da løsnet alt som fantes av en seriøs politiker i henne. Det var latter og masse engasjement, akkurat slik det skal være i en sånn drømmebil. Det er en biltur jeg kommer til å huske lenge, og jeg er så klart veldig takknemlig for muligheten.

Vil du se Broompraten med Mats og Erna Solberg, så finner du episoden her.