I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har fortsatt i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Sondre Hogsnes

Film 2015-2016

Hva jobber du med nå?

– Jeg jobber i dag som regissør og kreatør i mitt eget selskap, som jeg startet sammen med fire andre. Jeg ble akkurat ferdig med å lage et humorprogram med Stian Blipp for Amazon prime. Kundene/prosjektene jeg jobber med i dag og frem mot jul er Redd Barna, Burn Energy og promo for et teater i Drammen.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Etter et mediepraksisår i TV2, startet jeg og fire andre gutter opp et eget produksjonsselskap, Scream Media, hvorav Ørjan Aslaksen og Martin Litwicki også kommer fra Danvik. Vi startet med å lage film for festivaler og artister, og så begynte det å bevege seg over til reklame, hvor vi nå også gjør en del TV.
Vi har laget reklame for Norad/FN, musikkvideoer for forskjellige artister, vi sto for mesteparten av sendingen under spellemannsprisen i 2020 og noe i 2021.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Siden jeg ikke fullførte videregående og ikke har noen utdanning, var Danviks mediepraksisår en fin måte å komme seg inn i bransjen på! En godt etablert ordning man burde sette pris på.

Hva er ditt beste tips til de som vil inn i bransjen?

– Beste tips er å være nysgjerrig og interessert hvor enn du jobber! Ta ansvar og prøv så godt du klarer å være selvgående, slik at man oppleves som en nyttig og god ressurs.

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Den må jeg gruble litt på. Det er så mye å ta av:)