I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Markus Vangen

Radio live & podcast 2014/2015


Hvor jobber du nå?

– Nå jobber jeg i NRK P3. Der jobber jeg som produsent for humorprogrammet Lekekassa på P3 og som produsent for Berrum og Beyer snakker om greier.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Da søkte jeg mediepraksisår og fikk praksisplass i Radio Metro. Der fikk jeg gjøre alt mulig. Være reporter, lage egen podkast, sketsjer og etter hvert ble jeg programleder for flere sendinger der. Dette kombinerte jeg samtidig som jeg studerte journalistikk på OsloMet.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik har betydd utrolig mye for meg personlig og selvfølgelig for karrieren. Ikke bare ga det meg mersmak på radio, men det ga også en fot innenfor. Det har vært både gøy og ekstremt lærerikt.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Det er vel det alle sier: Jobb hardt og si ja til de mulighetene du får. Kanskje får du tilbud om en jobb du tenker er kjedelig, men som plutselig kan vise seg å være ganske interessant og utfordre deg på nye måter. Når du da får tilbud om drømmejobben, er du klar.

Hva er ditt beste danvikminne?

– Det er vanskelig å velge ett minne som det beste. Men alle timene i radiostudio, alle vennene jeg fikk som jeg fortsatt er mye sammen med og selvfølgelig å se film i drammens nest største kinosal, Danvik-arena (Kilde: Danvik selv).