Undervisning

Du får undervisning i kamerateknikk, lyssetting, foto, videoteknikk, scrollytelling og visuell historiefortelling - og mye annet! Vi jobber sammen i fotostudioet, ute på location og inne i klasserommet når du redigerer. Du lærer hvilke tekniske og kreative virkemidler som brukes for å kommunisere med bilder og video.

Praktiske oppgaver

Gjennom året får du oppgaver som utvikler deg som foto- og videoprodusent. Vi starter med en felles introduksjon av oppgaven med inspirasjon, før du går i gang med ditt eget arbeid, idéprosess, opptak og deretter redigering. Underveis får du veiledning fra læreren, og til slutt leverer du inn det ferdige resultatet og får tilbakemeldinger.

Publisering

Video og bilder er kjedelige når vi ikke kan vise det frem. Vi publiserer alt vi lager, enten på sosiale medier som Instagram, YouTube og TikTok. Eller på vår egen nettside og i andre plattformer.

Ditt potensiale er stort

Du vil utvikle deg som fotograf eller videoskaper i løpet av året her. Vi henter input og inspirasjon fra andre fotografer, sosiale medier og film. Du får tett veiledning, innspill fra klassekamerater og ved å få inspirasjon. Vi jobber med at hver enkelt skal utvikle sin egen stil og uttrykk mens de går her.

Riktig utstyr

Du vil få opplæring i et flott fotostudio, men vi har også opptaksrom for å filme til SoMe-kanaler. Hos oss får du Adobe Creative Cloud-pakken, og du vil få grundig opplæring i Photoshop, Lightroom og Premiere.

Fototur til Paris!

I november reiser vi sammen med YouTube og Entreprenørskap og Skriv! til Paris - fotografiets vugge. Turen brukes til å fotografere, filme og kanskje vlogge. Vi besøker Europas største fotomesse, ParisPhoto. Vi besøker Eiffeltårnet og Notre Dame og suger til oss inntrykkene fra byen som en gang var bohemenes boltreplass.

Velkommen til Foto og video - kreativ innholdsproduksjon!

Ta bildene du drømmer om og lag videoene som skiller seg ut. Foto og video på Danvik folkehøgskole er der vi forteller de beste historiene i bilder og video!

Foto/video på Danvik er for deg som både elsker å skape og å dele. Vi fanger øyeblikk og viser dem frem på mange forskjellige måter. Her er vi multimediale og vi har det skikkelig gøy mens vi skaper!

Denne linja er for deg som gjerne kunne tenke deg å bli fotojournalist, videoskaper, innholdsprodusent, eller bare vil prøve deg frem i en verden av bilder og film. Du lærer ikke bare å ta vakre bilder, men også hvordan du lager godt innhold med foto og video som virkemiddel. På denne linja vil du lære visuell historiefortelling.

Vi jobber med stillbilder, videofortellinger, animasjoner og grafikk. Vi publiserer materiale på nett og på sosiale medier som Instagram, Facebook, TikTok og YouTube. Vi eksperimenterer med scrollytelling og nye presentasjonsmåter. Du kan lage innhold til dine egne kanaler og ofte tar vi på oss ekte oppdrag fra ulike organisasjoner også. Gjennom året jobber vi med alt fra portrettfoto i studio, fotoreportasje, dokumentar, reels og kortvideoer.

På Danvik har vi et flott fotostudio, videostudio og redigeringsmuligheter. Hos oss får du hele Adobe-pakken med kreativ programvare og du vil få grundig opplæring i Photoshop, Lightroom, After Effects og Premiere Pro.

Bli med! Her skaper vi magi sammen.

#foto #video #sosialemedier #some #Adobe #fotojournalist #innholdsprodusent #reels #reportasje #photoshop #redigering #lyssetting #portrett #kreativitet

Felles studieturer
2
🇺🇸
USA (Hollywood/Los Angeles)
Les mer
🇮🇳
India
Les mer

Q&A

Mer Informasjon

Hvor kan jeg bo — og hva koster det?

Teacher photo

På Danvik har vi 60 dobbeltrom og 30 enkeltrom. I tillegg har vi noen elevplasser for hjemmeboere. Se priser her.

Hvem er læreren min?

Teacher photo

Linjelærer er Håkon Jacobsen. Håkon er utdannet fotojournalist, men har jobbet i mange år med forskjellige former for visuell historiefortelling. Som fotojournalist er Håkon spesialisert i visuell historiefortelling ved bruk av både film, foto og grafikk. Reportasjer og feature er Håkons favorittsjangre. Han har erfaring fra redaksjoner som Adresseavisen og NRK, og fra kommunikasjonsavdelinger. Håkon startet på Danvik i 2022.

Hva bør jeg vite på forhånd?

Du må ha eget kamera og du må ha laptop/Mac til å redigere bilder og video. Kamerastativ og mikrofon er også en fordel å ha, men skolen har noe utstyr. Om du vurderer å skaffe et kamera før du begynner, så har linja for det meste Canon-utstyr.