Olina Bye og Deivid Emilio er mediepraksiselever fra Danvik og jobber hos Monster. I dag er begge med når finalen i årets Maskorama sendes.

– Hvordan er det å være med på Maskorama, egentlig?

– Det er en veldig fargerik og glitrende plass, alle ansatte MÅ gå med glitter i ansiktet under sending. Ungene i salen er helt i ekstase, det er veldig liv i den salen. Spesielt da en av artistene spilte «Badebussen». Da tok det helt av.

Olina som er mediepraksiselev jobber i hovedsak som produksjonsassistent. Da må man gjøre unna mange små og store oppgaver. Selv om mange av oppgavene kanskje ikke er direkte relatert til TV-produksjon, er det å være prod.ass en veldig viktig oppgave.

– Det er litt variert fra lørdag til lørdag. Jeg har hatt ansvar for publikum, jeg har jobbet med cateringen og rekvisitter. Og så er jeg heldig og får stå do-vakt under sending sammen med andre produksjonsassistenter.

– Hva gjør denne sesongen ekstra bra?

– Nå begynner crewet å bli rutinerte og det merkes på produksjonen. Jeg syns også at låtvalgene er mye bedre i år enn tidligere. Deltagerne er veldig gode på scenen også.

– Hva er ditt beste minne fra årets sesong?

–Mitt beste minne må være da jeg var med på å lage VB’er. Det er sånne videoinnslag med artistene som vises under sendingen.Vi var blant annet på en gokart-bane og gjorde opptak til Skilpadden. Da fikk vi kjøre litt selv også.
– Man går også og tenker på hvem som skjuler seg bak maskene, men vi skal ikke drive og spekulere på sånt da.

Erfaringen fra Maskorama har gitt Olina litt andre tanker om hva slags karriere innen TV-bransjen hun ønsker å satse på.

– Jeg hadde veldig lyst til å jobbe med scripting, det syns jeg var gøy. Men nå har jeg kanskje begynt å tenke på produksjonsleder eller koordinator. Veiledern min hos Monster hjelper meg med å finne ut hvordan jeg kan få til noe sånt.