August Solheim (20) fra Oslo, går i år TV-produksjonslinja på Danvik Folkehøgskole.
Han er en av de nominerte til en Amanduspris for dokumentaren «Daredevil».

Foto: Ine M. Moen

August syns det er skikkelig kult å være nominert. Han var på studietur til London med TV-klassen da han plutselig begynte å få gratulasjoner. – Tonje, TV-læreren min var den som først fortalte meg det, forteller August. Han skyndte seg å ringe og fortelle det til Torfinn som dokumentaren handler om.

Håper det beste
August forventer ikke at han skal vinne. – Jeg har ikke sett de andre dokumentarene som er nominert, så det er jo vanskelig å vite. Jeg får bare håpe det beste, sier han.

Tjueåringen fra Oslo syns det er gøy å få reise til Lillehammer på Amandusfestival. Han gleder seg til å se de andre dokumentarene og til å delta på prisutdelingen. Han har aldri vært med på noe lignende før.

Hele TV-klassen ble oppfordret til å sende inn dokumentarene sine til Amandus. - Jeg var litt i tvil om jeg skulle gjøre det. Jeg endte med å gjøre det fordi jeg var fornøyd med historien og fordi jeg syns Torfinn er en veldig interessant person, sier August, som kan røpe at Torfinn er tretti år. Han er fra Horten og han sitter i rullestol. Torfinn har en overraskende hobby.

Dokumentaren varer i litt over seks minutter. August filmet alle klippene på en dag, og redigerte den sammen på rundt fire dager. - Jeg hadde lært på Danvik at det er bedre å ha litt for mye råstoff, enn litt for lite. Derfor hadde jeg veldig mye råstoff, og det gjorde det lettere å klippe en god film, forklarer oslogutten.

Drømmer om jobb i mediebransjen
August trives veldig godt med å redigere. Han drømmer om en jobb i mediebransjen. – Jeg kan godt se for meg å jobbe med bilderegi, bildemix eller redigering for en stor kanal, forteller August. Han har fått plass i Danvik Folkehøgskoles mediepraksisordning, så når August er ferdig med et år på TV-linja på Danvik, så skal han neste år ut i praksis fire dager i uka i et helt skoleår. – Det er fint, for da kan jeg finne ut akkurat hva jeg vil jobbe med, sier han.

Fjorårets filmelever er også nominert
Filmklassen på Danvik sender inn filmene de lager på slutten av skoleåret. Derfor er det fjorårets filmelever som i år er nominert i fiksjonskategorien med filmen "Neuro".

Vi krysser fingrene både for August og for gjengen bak «Neuro» som besår av regissør David Fridal Blair, produsent Heidrun Rogstad Sollie, klipper Riley Arne Blackburn, fotografer Teodor Veum og Sindre Sjåvåg, lyd Adrian Nicolai Christensen, musikk Ludvik Gero Görlich og VFX Mathias Vartdal.