I kveld kjemper tre filmer laget av elever på Danvik Folkehøgskole om Amandus-priser.

Klokken 19.00 i kveld arrangeres Amandus-prisen, som for mange er den store tingen under Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival.

Totalt er 30 filmer nominert til Amandus Ung, som er klassen for filmskapere mellom 16 og 20 år.

En fiksjonsfilm og to dokumentarer fra Danvik er med og kjemper om de gjeve statuettene i fiksjons- og dokumentarkategoriene. I tillegg er dokumentarene "Langt unna" og "Utsyn fra ein ungkarsheim" og fiksjonsfilmen "Stapo" med i konkurransen om å vinne publikumsprisen som blir stemt fram av festivaldeltagerne.

De nominerte Danvik-filmene kan du se her:

"MORPHEUS"

Agnes sliter i forhold med Jakob. En natt hun skal sove, er ikke drømmene slik de pleier.

Fiksjonsfilm laget av: Regissør: Synne Rauan, produsent: Furaha Otragane, manusforfatter: Synne Rauan, klipper: David Blair, fotograf: Kristoffer Kamfjord, lyd: Benjamin Edvardesn, musikk: David Blair, skuespillere: Sara Holthe Krogh og Håkon Kallestad.


"UNNSKYLD"

Hvert år dør rundt 40 000 nordmenn, og i overkant av 600 av dem begår selvmord. To av tre er menn. Mange etterlatte sitter igjen, oppslukt av sorg over å ha mistet den de elsker. Anne Giljebrekke er en av dem som satt igjen. For tre år siden mistet hun sin sønn. «Unnskyld» tar for seg historien bak, og veien videre - et virkelighetsnært og meningsfullt prosjekt.

Dokumentarfilm laget av: Martine Valderhaug Høiaas.

"EIT GARDSLIV"

Bønder er de som produserer mye av maten vi spiser i Norge. Men hvordan er det egentlig å være bonde? I denne dokumentaren møter vi Jan Erik som er melkebonde i Valdres. Han står opp tidlig og legger seg sent for å kunne gi melk i glasset til folk i hele Norge. Hvorfor gjør han det? Og hva er det vi egentlig ikke vet om det å være bonde?

Dokumentarfilm laget av: Matilde Ødegaard.