Lørdag kveld fremfører Kim Wigaard sangen, "La melodia", i den fjerde og siste delfinalen i MGP. Tidligere Danvik-elev, Marius Hagen, er med som låtskriver på låta, som hans samboer Kim Wigaard fremfører.

– Vi elsker MGP og Eurovision og ville lage en låt som kan hente frem mye av det vi synes er gøyest med det fantastiske universet som MGP er: nemlig galskapen, forteller Marius.

Låta er en anthem til alle som sliter med å finne sin egen stemme og vei i livet. Sammen står vi sterkere. Det skal være en deilig pustepause som gir styrke og håp!


MGP Marius Hagen
Marius Hagen og samboer og artist Kim Wigaard.


Låta har de skrevet sammen med Karianne Sissener Amundsen og Ronny Janssen.

– Vi hadde helt fra start en klar visjon på alt fra låt, til sceneshow og kostyme! Kostymet alene er noe som aldri er gjort før i Norge, og spør du meg er det VIRKELIG på tide, forteller Marius hemmelighetsfult! Vi har alle vært med på hele prosessen. Alt fra å skrive, til å tenke ut melodi og rytmer i studio. Dette er den første låten jeg er med å skrive, så at vi får vise den frem her føles veldig kult!

Marius gikk TV-produksjonslinjen på Danvik i 2012/2013 og jobber til vanlig som caster, regissør og produksjonsleder i TV-bransjen. For han var låtskrivingen en fin prosess å dele med samboeren sin.

– Det var veldig deilig! Vi kan være helt ærlig med hverandre uten å måtte gå rundt grøten. Og der har vi nok spart litt tid. Stort sett er vi ganske enige, så samarbeidet har vært overraskende lite krevende. Det har absolutt gitt mersmak!

Lørdag kveld kjemper de om en finaleplass i MGP i en tøff delfinale mot Alexandra Joner, Maria Mohn og Sofie Fjellvang. Målet i første omgang er å gå videre til MGP-finalen 19.februar.

– Det er det eneste vi fokuserer på nå! Vi står i en delfinale med enormt høyt nivå, så vi jobber på spreng for at dette skal bli så bra som det overhode kan bli. Eurovison er så klart den største drømmen, men en ting av gangen.

Likevel er Marius overbevist om at "La melodia" kan gjøre det bra i Europa.

– For meg er denne låta det Eurovison handler om. Her har vi hele veien tenkt more is more og det treffer alltid godt i Europa. Det skal være galskap og over the top i en deilig blanding! Og det syntes jeg vi har fått til her.

Hvordan blir det for deg å være på «andre» siden av en TV-produksjon?

– Helt nydelig!!! Jeg både gleder og gruer meg enormt mye til å følge med som tilskuer. Å bygge opp spenning ligger nok i meg uansett hva jeg gjør! Både på privaten og på jobb. Det overdrevent dramatiske i låten har jeg ikke bidratt til å jekke ned i alle fall.


Til slutt håper jeg alle tar seg til å registrere seg på NRK/Stem og gi sine stemmer til Kim Wigaard - La Melodia, avslutter han.