I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Dovydas Miliauskas

Film 2013/2014

Hvor jobber du nå?

-I dag jobber eg som freelance filmfotograf, noko eg synast er kjempegøy! Enorm frihet i både korleis eg forvalter tid, men også kva type oppdrag eg tar på meg. Det kjem sjølvsagt med ein risiko, men eg synast det bidrar litt til spenninga og driven i kvardagen.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

-Praksisåret mitt var hos Catapult Film, der eg endte med å jobbe hos i litt over 3 år etter endt praksis. Etter det så gjekk eg freelance. I løpet av mine år hos Catapult Film, så fekk eg erfare kjempemykje som eg drar nytte av idag. Skulle eg ramsa opp alt eg har jobbet med dei siste 6-7 åra, så hadde lista blitt lang! Men for å konkretisere noko blir jo reklamefilmer for Telia, Mitsubishi, Visma, Moccamaster, Remarkable, musikkvideoer for internasjonale artister som Alan Walker og Lindsey Stirling, og sjølvsagt mindre prosjekt for mange norske næringsvirksomheter.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

-I retrospekt så er det veldig lett å peike Danvik ut som kilden til at eg driver med det eg gjør idag. Det finnes sikkert 100 andre grunner også. Men det å ha Danvik som ein plattform for å leike og utforske faget opplever eg som ein enorm ressurs. Spesielt i det stadiet ein gjerne er i livet. Ein finner fort likesinnede som også brenner for faget sitt, som både blir gode venner, og kollegaer ein har med seg resten av karriera.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

-Mitt beste råd til nokon som vil inn i filmbransjen er å tydeliggjøre ovanfor seg sjølv kva ein vil holde på med, og så gå fullt inn i å eksponere seg for folk som driver med akkurat det ein vil gjøre sjølv. Dra på workshops og seminarer, finn ut kven det er som jobber med de prosjektene ein sjølv vil gjøre, og snakk med de. Samtidig som ein då bruker tid på å ha det gøy med faget, og ta seg tid til å utvikle seg. Plutseleg møter ein på nokon som ser etter folk med nettopp de fagkunnskapene du har tilegna deg. Og då skjer ting av seg sjølv.

Hva er ditt beste danvikminne?

– For meg så må det vere USA-turen som sitter best igjen frå heile året. Sjølve turen med vennene eg hadde fått meg i løpet av året var jo ein super opplevelse, spesielt då eg aldri hadde vore i USA før. Men også det å ha eit faglig løp var heilt supert, der ein fekk møte kunnskapsrike personer, som har enorm posisjon i bransjen, som kunne dele erfaringer og historier frå livet sitt.