I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har fortsatt i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Børge Solem, daglig leder i Catapult film

(TV-linja 1993-1994)

Hva jobber du med nå?

– Jeg driver selskapet Catapult Film her i Drammen. Vi lager alt fra små reklamesnutter til lengre dokumentarer. Vi har 9 ansatte og lager over 200 filmer i året. Vi har også hatt praksiselev fra Danvik i 18 år.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Etter Danvik så gikk jeg andreåret på Danvik. Det var et praksisår i TV-Buskerud først og som TV-fotograf der etterpå. Etterhvert frilanset jeg også for TV2 Nyhetene.

Til slutt blir man lei av å løpe etter blålys, så vi var tre stykker som startet opp Catapult film etter noen år. Siden har jeg vært her. I 2007 fikk vi vår første praksiselev som vi har hatt siden.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Jeg var først i tvil om jeg skulle inn i bransjen, men etter få uker på Danvik hadde jeg ombestemt meg. Lekenheten og kreativiteten tok meg. Det viktigste er å prøve, men det er også viktig å feile. Det er det man lærer av og man blir bedre av å gjøre feil.

Hva er ditt beste tips til de som vil inn i bransjen?

– Bransjen kan jo oppleves litt urettferdig. De som virkelig er flinke og står på, de får seg jobb. Hold ut, vis deg frem fra din beste side! Det er et nåløye å komme gjennom, men det er plass til alle som står på og er flinke!

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Det er så mange bra, men jeg husker godt da vi var på USA-tur og det kom et jordskjelv i Los Angeles. 6.7 på Richterskalaen. Dette var i 1994 og litt av en opplevelse. Men turen fortsatte selv om folk var litt skremte. Men vi følte oss trygge og det gikk jo bra!