I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Tina Maria Gjermundshaug

TV-produksjon 2014/2015

Hvor jobber du nå?

-Jeg jobber som videojournalist i VGTV i nyhet- og programavdelingen. I nyhetene gjør jeg alt fra å lage egne videoreportasjer, være reporter eller filme ute i felt til anker i studio. Jeg har også jobbet en del i programavdelingen med Spårtsklubben, Mobilsnokshow og Fattig Student.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

-Jeg tok en bachelor i Kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling ved Høyskolen Kristiania med multimedial historiefortelling som valgfag. Under studietiden hadde jeg også sommerjobber som produksjonsassistent på blant annet Sommerhytta og Charterfeber. Deretter begynte jeg på master i Teknologi, innovasjon og kunnskap ved Universitetet i Oslo. Jeg er nå i gang med masteroppgaven hvor jeg skriver om hvordan VG jobber med innovasjon og nyheter mot unge.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

-Jeg lærte masse! Det var på Danvik jeg laget min første videoreportasje og jeg ble så stolt da jeg fikk solgt den til lokalavisa.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

-Prøv å ta til deg så mye kunnskap du klarer på veien, sett deg mål om hva du vil drive med og øv masse på det. Stol på deg selv og gi alt!

Hva er ditt beste danvikminne?

-Det må være turen til USA, alle kveldene med gode venner og første møte med romvenninnen min. Vi klikket så bra at vi slo sammen enkeltsengene til en dobbeltseng allerede første kvelden!