Filmlinjen er for alvor igang med forberedelsene til årets siste filmprosjekt - sluttfilm. Helt flunkende nytt utstyr er i hus og nå kan elevene endelig utfordre seg enda mer slik proffene gjør det, med kjøringer og kranbilder.

Denne dagen har filmelevene fått en demonstrasjon av skinnelegging, hvordan dollyen skal håndteres og kranen monteres.

Skinnelegging

Bruk av tungt filmutstyr krever gode forberedelser. Planlegge hvordan bilde skal se ut er vesentlig før man begynner å legge den første skinnegangen. Det siste man vil er å måtte flytte hele riggen etter å ha fått alt utstyret på plass.

Testing

Vatring er viktig når man skal kjøre en dolly på skinner. Det handler om stabilitet, hvordan kjøringen skal foregå og ikke minst handler det om sikkerhet. Når alle delene er på plass med dolly, kamera og både fotograf og b-foto på toppen, veier riggen fort over 200 kg, da er det viktig at man ikke mister kontroll.

Kran

Filmelevene trenes i å jobbe med utstyr som de vil møte igjen ute i den virkelige bransjen. Det gir også elevene en unik mulighet til å utfordre sine visuelle muligheter i filmene de lager. En god filmfortelling krever en cinematisk interessant vinkling, og da er det spennende å kunne bruke en dolly eller kran for å skape bevegelige bilder.