KAMERA GÅR! En gjenkjennelig frase på filmset, skuespillere og stab står klare til å sette i gang opptaket til nok en tagning. Denne dagen jobber filmelevene tett med faglærerne i det som er øvelsesprosjektet KORT! Viktigheten av gode rutiner på et filmset og forståelsen av hvem som har ansvaret for de ulike oppgavene er hovedfokuset på dette prosjektet.Jevnlig besøk fra bransjen

Odd Reinhardt Nicolaysen er filmfotograf med årelang erfaring fra filmbransjen, og er en av veilederne som i dag er innom Danvik for å bistå elevene i det å arbeide sammen på et filmset. Film er ofte en kollektiv kunstform, som betyr at mange faggrupper må jobbe sammen. For å lykkes er det utrolig viktig at alle drar i samme retning. Det kan være utrolig vanskelig, men det er også det som gjør film så fascinerende medgir Odd Reinhardt mens han viser Sindre Sjåvåg og Charlie Louise Devik hvor viktig det er at fotografen hele tiden følger handlingen som utspiller seg foran kamera.

Filmlinjen har jevnlig besøk av ulike fagfolk fra bransjen, som er til stor inspirasjon for elevene. Odd Reinhardt, som nylig avsluttet fotoarbeidet på NRK sin nye julekalender opplever det som svært meningsfylt å kunne dele kunnskap med fremtidens filmskapere fra Danvik sier han.

- Jeg har også håp om at min veiledning kan gi studentene en mestringsfølelse som gir elevene lyst til å lage mer film senere.

Misunnelig på Danvik studenter

Mange filmelever på Danvik drømmer om en karriere innen filmbransjen, og det var kanskje ikke så annerledes for Odd Reinhardt når han startet sin filmkarriere som ungt talent.
Jeg elsker film og har vært interessert i film så lenge jeg kan huske. Hva som nøyaktig inspirerte til å satse på en karrierevei innen film klarer Odd Reinert ikke helt å sette fingeren på, men fascinasjonen av å skape og formidle noe som kan berøre eller glede andre på en eller annen måte har vært viktig for han. På den tiden han startet var det få utdanningsmuligheter innen film i Norge, og mange måtte dra til utlandet for å finne et passende studietilbud. Odd Reinhardt forteller at han var litt usikker og ville utforske faget for å se om dette var en vei han ønsket å satse på. På en forholdsvis nyoppstartet privat TV-fotograf skole møtte han mange likesinnede, der lagde vi reportasjer, musikkvideoer og kortfilmer fra morgen til kveld, minnes Odd Reinhardt. Ikke så ulikt hvordan likesinnede finner hverandre ved Danvik sin filmlinje. Etter fem år i bransjen som produksjons assistent og b-foto ble det utdanning ved Den Norske Filmskolen på Lillehammer. Fra Odd Reinhardt ble uteksaminert derfra i 2000, har han jobbet og laget flere serier, kort- og spillefilmer.

- Jeg er veldig misunnelig på alle studentene ved Danvik. Skulle gjerne gått der selv oppsummerer den erfarne fotografen, som anbefaler alle om å ta mer utdanning.