I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Kristoffer Winger

TV-produksjon 2016/2017


Hvor jobber du nå?

– Nå jobber jeg 100% i firmaet Trippel-M som flerkamera-regissør. Jeg jobber med alt fra foredrag og produktlanseringer til konserter og gameshow.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Etter Danvik havnet jeg på TV-skolen, Høgskolen i Innlandet, hvor jeg tok en bachelor i flerkameraregi. Når den var levert begynte jeg å jobbe frilans, noe som ga meg muligheter til å jobbe med det jeg selv ønsket. Jeg har jobbet på mange kulturarrangementer for Oslo filharmonien, en del med KORK og laget TV-sendinger med store kunder som DNB og Porsche, for å nevne noen. Etter et år med frilansjobbing ble jeg fulltidsansatt hos det firmaet som hyret meg mest.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik har betydd veldig mye for min karriere. Det var der jeg først virkelig fikk dyrke interessen min for live TV og jeg fikk en del gode kontakter. Først hadde jeg hovedsakelig tekniske roller, men oppdaget at jeg ville være mer involvert i alle rollene. Derfor fant jeg ut at regi passet for meg.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Mitt beste tips til noen som ønsker å starte i TV-bransjen er å jobbe målrettet, jobbe hardt og ikke si nei til jobber bare fordi jobben høres kjedelig ut. Kanskje dikt-konferansen ikke høres ut som verdens feteste TV-jobb, men du vet aldri hvem du møter på i crewet som kan anbefale deg videre til neste jobb, hvor de trenger hjelp på en konsert.

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Mitt beste Danvik-minne må vel være alle "hverdagene". Det er kanskje et litt kjedelig svar, men det er hovedsakelig det jeg tenker på når jeg ser tilbake på Danvik. Alle kveldene på venners rom. Alle samtalene og felleskapet. Bare det flotte internatlivet!