I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har fortsatt i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Sondre Wingard-Elnes, NRK Supernytt

(Filmlinja 2018-2019)

Hva jobber du med nå?

– Nå jobber jeg i NRK Supernytt. Her lager vi nyheter for barn. Det er ordentlige nyheter, men fortalt på en måte som barn forstår. Her er det mye forskjellig som skjer hver eneste dag!

Etter Danvik, hvor gikk ferden da?

– Jeg startet i NRK supernytt som mediepraktikant fra Danvik, og her har jeg vel egentlig vært siden. Jeg har også vært innom andre steder i NRK som i sporten og jeg har jobbet litt med underholdning. Jeg er kjempefornøyd med å jobbe i NRK Super. Det er mye jobb, men det er jo det man ønsker, egentlig. Det er alltid mye å gjøre, men det er skikkelig moro og jeg trives som bare det. I tillegg har jeg vært litt frilanser innimellom. Og det har vært alle mulig typer roller. Jeg har tatt bilder, jeg har drevet med skuespill og jeg har vært med på Sommerskuta. I tillegg har jeg vært Fantorangen i Superbussen mange ganger!

Hva har Danvik betydd for din karriere?

Danvik har betydd veldig mye med tanke på det å få et nettverk. Det er viktig å ha gode kontakter og sånn. Ikke minst har det gitt meg et godt innblikk i det å jobbe og å være på et sett. Jeg lærte meg å håndtere kamera. Både foran og bak kamera, faktisk. Jeg jobber jo mye med barn, og alt jeg har lært på Danvik har hjulpet til med det.

Hva er ditt beste tips til de som vil inn i bransjen?

– Det er viktig å hjelp andre frem! Det er ikke alle andre som kommer til å hjelpe deg. Men de 10% som gjør det, er de som tar deg videre i bransjen.

Hva er ditt beste danvik-minne?

– Hmmm, den er vanskelig! Men det må kanskje være da vi skulle jobbe med sluttfilm. Vi skulle ha et opptak på natta, men alt gikk gærnt. Aggregatet som skaffet oss strøm slutta å funke. Det var mørkt og masse vind, så det var iskaldt. Men stemninga var god og folk varmet hverandre. Det er kult å ha det bra selv om situasjonen er dritt.

– Ikke minst lærte vi masse fordi alle gjorde så mye feil. Nå vet vi i hvertfall hva vi ikke skal gjøre!