I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Kristi Hoel

Skuespill for scene og film 2013/2014


Hvor jobber du nå?

– Jeg jobber som journalist i NRK, nærmere bestemt på Tyholt i Trondheim. Jeg begynte der som sommervikar i 2018, og har siden det fått prøve mye spennende. Akkurat nå jobber jeg med en ny podcast som jeg ikke kan si så mye om enda, men som forhåpentligvis blir veldig spennende!

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Jeg tok først et årsstudium i statsvitenskap på NTNU i Trondheim, for å restarte hjernen etter folkehøgskoleåret og finne ut hva jeg ville. Ett år etterpå startet jeg på journalistikk i Volda, der jeg tok fordypning i radio og fjernsyn. I tredje klasse fikk jeg praksisplass i NRK P3 i Trondheim, og fikk etter det vikariat i P3nyheter som også holder til på Tyholt. Så var jeg på vikarkjøret i et par år, før jeg i fjor var kjempeheldig og fikk fast jobb.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik var selve premieren på mediebransjen for min del. Jeg visste ikke mye om hvordan ting funket i media før det. Før jeg begynte på Danvik hadde jeg drevet mye med teater og dans, og var gira på å bli skuespiller. Men i løpet av skoleåret ble jeg mer og mer nysgjerrig på media. Jeg husker vi hadde noen kurs-uker (valgfag fordypning) i løpet av folkehøgskoleåret der vi fikk gjøre litt andre ting. Jeg valgte TV-produksjon. Jeg synes det var helt rått, og valgte senere å studere journalistikk på grunn av det.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Gjør ditt beste, men ikke jobb deg i hjel. Som vikar føles ofte hver arbeidsdag som en slags audition, der god innsats vil premieres med forlenging av vikariatet. Ja, det lønner seg å jobbe hardt for å komme seg opp og fram, men ikke på en måte som tar fra deg nattesøvnen. Om du trenger hjelp til å redigere eller skrive noe, spør en kollega. Har du fått for mange arbeidsoppgaver og du ikke rekker over alt, si fra om det til sjefen din. Er det noe du er i tvil om hvordan du skal løse, spør om hjelp.

Hva er ditt beste danvikminne?

– Det er så mange, så jeg velger å dra frem en bukett her:
Revy, vennskapets sirkel, følelsen når kantinedøra låses opp og alle renner inn som en zombieflokk, morgensamlinger i Danvik Arena og roadtrip i USA.

Og så hadde jeg den råeste romkameraten, Malin Sævrøy. En gang utløste vi brannalarmen med et talglys, på rommet vårt. Klokka var 23.45 og hele skolen ble tømt, en kis hadde stått i dusjen så han kom ut med bare et håndkle rundt seg. I november. Danvik ❤️