I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har fortsatt i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Julie Ravnås, NRK Supernytt

(Skuespillinja 2018-2019)


Hva jobber du med nå?

– Nå jobber jeg i Supernytt, som reporter / videojournalist. Jeg lager videosaker(tv-saker) som er retta mot barn. Det er da altså nyheter retta mot barn og med et språk som barn forstår.


Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Først hadde jeg mediepraksis i NRK Super. Her holdt jeg på med litt event, Lik meg og Supernytt. Så begynte jeg å studere journalistikk Volda. Der fikk jeg etter hvert praksis i Newton i NRK. Det er et vitenskapsprogram for unge.

Etter Volda jobbet jeg 8 måneder i VGTV, før jeg nå er tilbake i NRK Supernytt.


Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Det har hatt alt å si for hvor jeg har havnet, det var jo der ble jeg introdusert for alt. Jeg skulle egentlig begynne på lærerstudiet etter at var ferdig med folkehøgskole. Det var originalplanen. Men så fikk jeg praksismulighet i NRK Super og det var gøy. Jeg fikk også høre mye skryt av Høgskulen i Volda, så jeg begynte der. Det er rart hvordan sånn karrieremessige svinger skjer.

Hva er ditt beste tips til de som vil inn i bransjen?

– Gjør ting du syns er gøy. Det er der du er på ditt beste! Det handler også om å vise at man er interessert. Jeg har i hvertfall prøvd selv.

Jeg visste at jeg ville lage innhold til barn og unge og har hele tiden hatt det i bakhodet når jeg har gjort valgene jeg har gjort.

Hva er ditt beste Danvik-minne?

Det er så mye! Dette burde jeg tenkt på før, for det er vanskelig å komme på noe. Det må ha vært da meg og en som heter Elsa tok Zalo i dusjene og gangene på internatet og satt og si på folk som sklei og tryna. Det var kjempegøy!

– Men kanskje det er litt for drøyt å ta med, så da får du heller skrive at det var skikkelig kult da vi var på Six Flags på USA-turen!