Fremdeles ikke sikker på hva du skal gjøre denne høsten? Det er ikke for sent å planlegge et fantastisk skoleår!

Først og fremst:

Hvorfor søke seg til folkehøgskole?

Et år på folkehøgskole utvikler deg både faglig og som menneske. Her er noen av fordelene med et annerledesår på Danvik.

 1. MULIGHET TIL Å TESTE UT. Det er en aktiv pustepause på veien inn i voksenlivet, som gir deg mulighet til å utforske ideer og prøve og feile i et støttende miljø.
 2. BRANSJEKJENNSKAP. Et år hos oss hjelper deg å peile deg inn på hva du vil gjøre videre. Her får du innblikk i et fag og fagmiljø, og nettverk hvis du vil studere videre eller finne deg en jobb i bransjen.
 3. GODE LÆRERE. Lærerne på Danvik er tett på bransjen, og du blir personlig kjent med dem. De er her for å gi deg læring og motivasjon, så bruk dem!
 4. SOSIAL TRYGGHET. Du blir tryggere på deg selv, og på andre. Her er du tett på folk, og får utviklet sosiale ferdigheter. Introvert av natur? Det er helt OK, du er ikke alene!
 5. VENNER FOR LIVET. Her lever du tett på folk med lignende interesser som deg selv. Vi har et utrolig godt sosialt miljø og fellesskap, og du vil møte mennesker som du knytter kontakt med. Kanskje møter du kjæresten din her også?
 6. SELVTILLIT. Du lærer mer om deg selv og dine styrker, og får opplæring av høy kvalitet. Etter Danvik har du noe anerkjent og solid på CV-en, og har vokst masse på det personlige plan. Mestring er en av våre verdier – og vi jobber hardt for at du skal føle på det så mye som mulig!
 7. GØY. Danvik er rett og slett veldig mye gøy, kos, rare påfunn, latter og fjas.

elever på Danvik

Hvilke ledige plasser har vi nå?

I skrivende stund er mange av linjene fylt opp, og på linjene hvor det er ledig plass, er det kun plass til et par stykker. Derfor er det smart å søke NÅ. Det er uforpliktende å søke. Klikk deg inn på linjene nedenfor for å lese mer om dem. Hvis du vil søke på en linje, klikker du her.

Ledige plasser:

Fullt:

 • TV-produksjon
 • YouTube og entreprenørskap
 • Spilldesign og grafikk
 • Spill og entreprenørskap
 • Radio live og podcast

Vi er klare for et nytt magisk Danvik-år! Blir du med oss?

Nedenfor finner du glimt fra et vanlig skoleår. Følg oss på Facebook og Instagram for å se mer.

elever

Mange møter sine aller beste venner på Danvik.

Et godt fellesskap – både i undervisningen og i hverdagen på skolen. Innesko er smart! (men de MÅ ikke se slik ut, altså)

Selvportrett tatt av fotoelever ved Danvik. Vi holder til i en av Norges fineste byer Drammen – her er det mye å utforske, og mange gode fotoojekter.

Gjennom året arrangerer vi små og store happenings. Det skjer alltid noe du kan bli med på hvis du vil. Her er rektor i sving.

Innholdsrike turer – minner for livet.

Et av mange kreative påfunn med de ansatte på skolen.

Folkehøgskole er hybelliv light – bare mer sosialt og med max kjærlighet!

Store opplevelser venter på deg. Bli bedre kjent med deg selv, i møte med andre. Danvik gir deg mestring og begeistring.