I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har fortsatt i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Ingrid Aarre

TV-produksjon 2018/2019


Hva jobber du med nå?

– Jeg jobber som sportsjournalist i TV 2 Sport, og har en fast stilling som Videoreporter . Det vil si at jeg lager innhold til TV 2s plattformer (tv2.no, sosiale medier og TV) med fokus på video. TV 2 er veldig flinke til å oppfordre reportere til å prøve seg innen alt, så jeg skriver også nettsaker, lager TV-reportasjer og stiller som live-reporter under sportsarrangementer. Hovedbasen min er i Bergen, hvor jeg jobber på hovedkontoret til TV 2 i flotte Media City Bergen.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Jeg hadde praksisplass hos P5 Hits. Oppholdet ble noe amputert på grunn av sykdom og korona-pandemien. Derfor flyttet jeg tilbake til Stavanger og tok et årsstudium i Nordisk på Universitetet i Stavanger, mens jeg ventet på at pandemien skulle roe seg. Høsten 2021 startet jeg på en bachelor i Medier og Kommunikasjon ved Universitetet i Bergen, og engasjerte meg i Studentradioen på fritiden. I radioen ble jeg kjent med flere som jobbet i mediebransjen, og jeg fikk tips om å søke på et sommervikariat i TV 2 Sport. Jeg var så heldig at jeg fikk jobben som sommervikar, og jeg jobbet deltid i Sporten i rundt ni måneder før jeg fikk gleden av å få en fast stilling i en av Norges beste sportsredaksjoner.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik la hele grunnlaget for min karriere i mediebransjen. Jeg hadde ikke gått medielinjen på videregående, og kjente egentlig ingen som jobbet med film, TV eller medier. Året på Danvik ga meg en bedre forståelse av hvordan bransjen fungerer, på en mye bedre måte enn jeg har opplevd noe annet sted. Da jeg søkte ville jeg i utgangspunktet jobbe utelukkende med det redaksjonelle. I løpet av året utviklet jeg en forkjærlighet for klipping og TV-regi - begge deler er noe jeg bruker hver dag i jobben min i dag! Lærerne er åpne og engasjerte, og ivrige etter å hjelpe deg med å få til prosjektene du skal gjennom. Å kunne prøve ut nye ting uten å være redd for en dårlig karakter, gjorde at jeg gikk utenfor komfortsonen og samlet opp masse relevant erfaring på bare ni måneder. Læreren min ga meg blant annet muligheten til å være reporter på verdenscupen i skisprint som ble avholdt i Drammen. Det er ganske gøy å tenke på nå flere år senere, hvor det å jobbe med sport har blitt hverdagen.

Hva er ditt beste tips til de som vil inn i bransjen?

– Det er utrolig hva man får lov til å gjøre hvis man bare spør. Det verste du kan få er tross alt et nei. Ikke vær redd for å være skikkelig dårlig i det du driver med. Hent inspirasjon fra de rundt deg. På Danvik møtte jeg masse fine folk som jeg lærte utrolig masse av, og som har vært store deler av grunnen til at jeg endte opp med å jobbe med det jeg liker best. Sist men ikke minst, det vanligste tipset du kommer til å høre - skaff deg erfaring! Uansett om det er fra prosjekt du driver med selv, om det er fra arbeidslivet eller skole. Attester er gull verdt.

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Diskusjonene med TV-produksjonsklassen da vi skulle brainstorme nye konsept til prosjektene våre. Kaffe etter middag i spisesalen som du tok med ned i røykskuret. Filmkvelder på rom og i El Dorado. Å bli nominert til en Amandus (veldig stort for noen som aldri hadde jobbet med et kamera før). Revy-øving. Fryse ihjel på vei til frokost. Da læreren min skulle føde og vi ville sette opp flerkameraproduksjon av fødselen (vi fikk ikke lov). Noe som også gjør meg veldig glad for å ha gått på Danvik, er at jeg ser at flere av medelevene mine også jobber i bransjen! Alltid veldig koselig å se en sluttsuper på Dagsrevyen du kjenner igjen, eller venninnen din lese nyhetene for VG.