Landslaget
Landslaget: Foto: Jørgen Bull / Teddy TV

Danviks giganter: To Danvik-elever deltar på «Gigantene» på NRK som har premiere i dag, tirsdag.

I den nye NRK-serien «Gigantene» blir en gjeng kortvokste satt sammen til et nytt fotballag som skal representere Norge i VM. To av spillerne på laget er elever på Danvik. Emil Jonasdal Johannesen og Maria Eide-Kvalvaag går på henholdsvis filmlinjen og Radio og Podcast-linjen på mediefolkehøgskolen.

I denne dokumentarserien følger NRK gjengen fra de møtes for første gang som et lag til de deltar i VM. I løpet av denne tiden trente spillerne kontinuerlig for å være best mulig rustet til å representere de norske fargene på banen.

«Gigantene» er produsert av Teddy TV for NRK, men også Norsk Interesseforening for Kortvokste (NiK) har bidratt til serien. Serien som består av seks episoder gir publikum innsikt i hvordan det er å leve som kortvokst. Danvik-eleven Emil sier at det var litt emosjonelt å delta.

– Det har vært gøy og spenningsfullt! Man blir også bevisst på sine egne utfordringer, men ikke minst tenker man jo over hva andre i samme situasjon opplever.

– Hvordan har det vært å være med på en slik produksjon?

– Det er artig å se hvordan det er. For vi har vært med på alt som er blitt filma. Jeg syns det er artig å se hva de ikke tok med i den ferdige produksjonen, sier Maria.

Emil Johannesen

Møte med mediebransjen

Emil hadde egentlig bestemt seg for å gå på Danvik allerede et år før han deltok på «Gigantene». Nå mener han at dette bare har boostet hans ønske om å fortsette i bransjen.

– Det er alltid en egen følelse å være på et filmsett. Men den følelsen har jeg blitt veldig glad i, så den vil jeg ikke miste. Den kan jeg leve med gjennom livet. For jeg har i hvert fall blitt veldig glad i filmsett og alt det, så det er ikke noe jeg vil miste, sier han.

Bare positivitet

– Har dere fått reaksjoner på at dere har vært med på dette?

– Jeg våkna i dag fra en snap fra ei venninne jeg møtte på sykehuset for et par år siden, og det var bare positivt. Sånt er ganske artig å få høre. Jeg har promotert litt på egne sosiale medier, sier, og vi har ikke fått noe negativt. Det syns jeg er veldig gøy. Det ser ut som alle bare har gledet seg, sier Maria.

Emil er derimot litt overra

Maria Eide-Kvalvaag

sket over reaksjonene så langt.

– Jeg er litt sjokket over at det ikke kom noe negativt, egentlig. For jeg så for meg at det ville bli en god del, i hvert fall i starten. Men programmet kom i dag, så det kan jo fortsatt komme. Men jeg tror det positive kommer til å nedtrykke det negative, sier han.

Endelig havnet på landslaget

Det er ikke alle som havner på landslaget i fotball i en alder av 19 eller 20 år. Både Emil og Maria har nå muligheten til å krysse av «landslagsspiller» fra sin egen bucket list.

– De plukka jo ut dem de tenkte kom til å vibe best sammen. Så det var jo ganske fint å bli plukka ut. Men akkurat i den sammenhengen tenker jeg ikke noe på at jeg ble valgt ut fordi jeg var kort. For det var det prosjektet handlet om, sier Maria.

Ja. Jeg syns det er artigere å fortelle at jeg kom på landslaget via en Zoom-innkalling, sier Emil. Det er så kult.

Gigantene har premiere på NRK 1 tirsdag 16.april kl.20:00. Alle episodene ligger ute på nrk.no/tv