I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Jorid Skjølsvold

Foto og SoMe 2013/2014

Hvor jobber du nå?

– Jeg jobber som frilans flerkamerafotograf og har ingen fast arbeidsplass, men for tiden jobber jeg mye for Discovery. Akkurat nå jobber jeg med OL. Vi har hatt to prøvedager og første temaet er i gang med første studiosending. Det er veldig få som har fått reise til Tokyo i år, så flesteparten er igjen i Oslo og vi skal sende sport nesten døgnet rundt, med studio fra kl. 06:00-23:00, med unntak av noen få dager, hvor vi starter studiosendingen kl. 01:30. Jeg er en del av teamet som skal jobbe natt og de første morgentimene, og vi skal produsere OL direkte og studio-sendinger.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Etter året på Danvik fikk jeg, gjennom mediepraksisordningen som skolen tilbyr, praksisplass hos Novemberfilm. Der jobbet jeg sammen med en fantastisk gjeng på serier som «Insider», «Hundepatruljen» og «Forsvaret». Videre dro jeg til Lillehammer og TV-skolen på Høgskolen i Innlandet, hvor jeg tok en bachelor i flerkamerateknikk. I løpet av studietiden fikk jeg praksisplass hos NRK, hvor jeg også har fått mye jobb i ettertid. Der har jeg jobbet på produksjoner som «Kåss til kvelds», «Lindmo» og «Beat for beat», men også en del sport som langrenn, hopp og friidrett.

Ellers har jeg også jobbet en del med konserter, event og streaming, men det siste halvannet året har jeg hovedsakelig jobbet for Discovery. Der har jeg jobbet mye med golf og tennis, hvor vi har produsert studiosendinger til turneringer som spilles rundt om i verden, og vi har produsert kamper og turneringer som har vært her i landet. Jeg er også med på studiosendingene til Eliteserien og OBOS-ligaen og nå venter OL.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik er grunnen til at jeg jobber med TV i dag. I løpet av året hadde vi valgfag fordypning, hvor vi fikk teste ut andre linjer og fag. Det var der jeg fikk jeg muligheten til å prøve, leke og lære om en yrkesvei som jeg hadde svært lite kjennskap til fra før.

Det var også gjennom praksisåret på Danvik at jeg tok mine første steg inn i bransjen, og ikke minst så var Danvik et veldig fint år å ha i bakhånd da jeg søkte meg til TV-skolen.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Tør å trå litt utenfor komfortsonen, ta kontakt med folk som driver med det du drømmer om og grip de sjansene du får! Men husk å ha det gøy på veien!

Hva er ditt beste danvikminne?

– Det er vanskelig å komme utenom turen til USA her, for det var virkelig en opplevelse! Men mye av grunnen til at USA-turen var så bra, var pga. alle vennene jeg fikk i løpet av året. Så jeg kommer heller ikke utenom alle filmkveldene, latterkrampene og generelt det sosiale livet, for det er nok det jeg husker aller best!