I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Ole Johannes Ferkingstad

TV-produksjon 2015/2016Hvor jobber du nå?

– Akkurat nå jobber jeg 50 prosent som journalist i Karmøynytt på Karmøy (selvsagt). Men det er mulig jeg øker når vi får svar fra medietilsynet angående pressestøtte, så det er spennende tider for oss her i Karmøynytt om dagen.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Etter førsteåret på Danvik fortsatte jeg i praksis på andreåret, hvor jeg fikk muligheten til å jobbe i Se og Hør og Dagbladet. Det var helt fantastisk morsomt og ga meg mersmak til å fortsette videre inn i journalistikken. Jeg har alltid visst at jeg liker å skrive, men var usikker på hvordan jeg ville bruke det i en jobb. I sammenheng med at jeg liker menneskemøter ble journalistikken virkelig noe jeg fikk opp øynene for. Året i Aller Media var fantastisk og det var gøy å være med i oppstarten på Kjendisdesken som gjør det godt om dagen. Der jobbet jeg også sommeren etter praksisen før jeg begynte på journalistikk på Høyskolen Kristiania høsten 2017.

– Siden har jeg gjort litt forskjellig egentlig, men har holdt en del på med sosiale medier og jobbet en periode som programleder på en YouTube-kanal kalt «UpCloseTV», hvor jeg intervjuet kjendiser. Også har jeg frilanset med eget foretak, jobbet for Verdensdagen for psykisk helse og reist rundt med et psykisk helse-foredrag sammen med Mental Helse (Venn1). Vi besøker også folkehøyskoler. Uansett, i fjor ble jeg en såkalt «korona-flyktning» og valgte å forlate Oslo for en periode. Plutselig sitter jeg her med fast jobb i en lokalavis, noe jeg overhode ikke ville da jeg gikk på studiet. Det skal sies at jeg var i praksis her sommeren 2019, noe som ga mersmak. Utrolig glad for muligheten jeg har fått i lokalavisen her hjemme. Her er man selvstendig og jeg gjør stort sett som jeg vil.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik har betydd alt for min karriere. Året på Danvik åpnet øynene mine for at dette er det jeg har lyst til å drive med. Ikke minst praksisåret er en god mulighet for å skaffe seg kontakter innenfor bransjen. Og det at du får så mange gode venner. Nå visste jeg riktig nok at jeg ville gå på Danvik siden jeg var 12, så planen har alltid vært der. Nei, Danvik har betydd alt og gjort meg mer selvsikker i jobb i mediebransjen.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Mitt beste tips er kanskje det å si mye ja og bli kjent med folk. Prøv å ikke være sjenert og bli godt likt. Det gjør at folk husker deg og vil gi deg muligheter. Det hjelper sjelden å være overlegen. Vis hvem du er og hva du vil oppnå.

Hva er ditt beste Danvikminne?

– Mitt beste Danvik-minne er utrolig vanskelig å si, fordi det er så utrolig mange. Men USA-turen er virkelig noe som er verdt å dra frem som et utrolig godt minne med gode venner. Jeg tenker ofte tilbake til den turen og drømmer meg tilbake, men også til året på folkehøyskolen.