I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har fortsatt i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Karl Martin Hogsnes

Gikk filmlinja på Danvik


Hva jobber du med nå?

– Jeg jobber i Level UP AS. Det er en slags spilljournalistredaksjon som dekker gaming og nerdekultur. Vi har anmeldelser, reportasjer og masse annet.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Først et år på idefagskolen i Tønsberg hvor jeg studerte animasjon. Og så jobbet jeg et år før det ble en bachelorgrad i spilldesign på NITH i Oslo / (nå Westerdals). Rett etterpå så jeg at Level up i VGTV søkte programleder for et ukentlig spillmagasin. Jeg lagde en videosøknad på taket på studentboligen. Den lagde jeg med en kompis, som også har gått på Danvik! Det endte med at jeg fikk jobben og var der i fire år.

– Etter hvert la VG ned spillsatsingen sin. Vi hadde likevel lyst til å fortsette og startet et eget selskap, altså dagens Level up. For å få det til startet vi en patreon sånn at folk kunne donere månedlig penger til oss. Første dagen fikk vi inn ca $10.000 og kunne dermed satse.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Det største er nettverket jeg fikk. Det er en gjeng som jeg fortsatt jobber med og er god venn med. Jeg lærte nok litt om film, men den sosiale biten er viktigst.

Hva er ditt beste tips til de som vil inn i bransjen?

– Bare begynn å lage ting, legg det ut. Få folk til å se det. Jo mer du lager jo flinkere blir du. Ikke tenk at du ikke er god nok, bare sett i gang. Det å lage ting er det du lærer mest av.

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Jeg husker godt siste skoledag, da alle var lei seg. Da samla vi en gjeng i skauen og så var det ei jente som tok med gitar. Så satt vi bare der og mimra og koste oss til langt utpå.