I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Katrine Hovelstuen

Kultur & event 2013-2014 (Linjen er ikke lenger et tilbud på Danvik)

Hvor jobber du nå?

– Jeg jobber i administrasjonen på arrangementshuset Sentralen som ligger midt i Oslo sentrum. Der jobber jeg med salg og booking, spesifikt med møteromsbooking, som jeg stortrives med!

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Jeg gikk mediepraksisåret via Danvik og fikk praksisplass hos Globus Media, og jobbet med TV-produksjon. Etter praksisåret tok jeg en bachelor i Kulturprosjektledelse på Høgskolen i Innlandet (Lillehammer). Her jobbet vi mye praktisk og arrangerte blant annet Kulturnatt, Amandusfestivalen og Jazzincubator, og jeg fikk mulighet til å jobbe med Ungdoms-OL. Siste semester på høgskolen hadde jeg praksisplass på Sentralen, hvor jeg ble værende og er fortsatt den dag i dag!

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik og praksisåret har vært min inngangsbillett til kulturbransjen. Det var på Danvik jeg fant ut at jeg hadde lyst til å jobbe i kulturbransjen og med arrangementer. Vi lærte hvordan man planlegger og arrangerer et arrangement fra start til slutt, som jeg bruker i jobben min i dag.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Vis at du er interessert, ta initiativ, bli kjent med folk, ta sjanser og vær hyggelig med alle du møter på veien. Det å gå praksisåret via Danvik er å anbefale hvis man ønsker å få en fot inn i bransjen.

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Jeg har veldig mange gode minner fra Danvik! USA-turen står høyt på lista. Det samme er alle de gode vennene jeg fikk, og som jeg fremdeles har veldig god kontakt med i dag.