Mediefolkehøgskolen Danvik med ca. 200 elever, er en av Norges største folkehøgskoler. Skolen ligger sentralt i Drammen. Vi har spesialisert oss på mediefag som film, TV, radio, podkast, innholdsproduksjon til sosiale medier, spilldesign, manusarbeid og skuespill for scene og film. Skolen har et unikt tilbud til elever som har gått et år på Danvik. De kan få praksiskontrakt i en mediebedrift eller tilbud om å starte ungdomsbedrift innen spilldesignfaget. Danvik er en populær folkehøgskole med mange søkere og høy faglig kompetanse. Skolen eies av «Stiftelsen Danvik» som er tilknyttet KFUK-KFUM og Normisjon.


Til vår nyopprettede linje innen visuell historiefortelling og innholdsproduksjon for sosiale medier søker vi nå etter en underviser og veileder.

Dette er en 100 % fast stilling, men vi kan vurdere mindre stillingsprosent hvis du ønsker det.


Vi ser etter deg som har bakgrunn som innholdsprodusent og/eller journalist. Du har erfaring med bruk av foto og video for å skape visuelt innhold på sosiale medier og/eller fotojournalistikk. På linja vil temaer som scrollytelling, videojournalistikk, fotojournalistikk og innholdsproduksjon være sentrale.

Du må beherske alle typer sosiale medier og ha erfaring med ulike typer historiefortelling til bruk på de forskjellige publiseringsplattformene.

Har du pedagogisk bakgrunn er det et pluss.

Til stillingen hører også et sosialpedagogisk ansvar. Dette er ikke bare en skole, men også hjemmet til de fleste av elevene. Du vil være sentral i arbeidet med å skape trygge rammer for både deres faglige og personlige utvikling. Det innebærer blant annet deltakelse på ulike arrangement, tilsynsvakt enkelte kvelder og helger, og oppfølging av elevene. Noe arbeid på kveldstid og i helger må derfor forventes. Stillingen følger et komprimert arbeidsår med fri i skolens ferier. I tillegg drar linja hvert år på studietur og du planlegger turen og er reiseleder.

Vi tilbyr deg en hektisk og flott arbeidshverdag hvor du kan utgjøre en forskjell for ungdommer på vei inn i voksenlivet. Mange av dem med et ønske om en framtid i mediebransjen. Vi håper du har engasjement, er fleksibel og samarbeider godt. Du får jobbe med dyktige kollegaer med stort fokus på å levere medieundervisning av høy kvalitet.

Vi følger et komprimert arbeidsår som innebærer mye jobb når ting står på, men også mye fritid med for eksempel fri alle skolens ferier (et folkehøgskoleår gjennomføres på 35 uker).

I tillegg får du lønn i henhold til tariff og god pensjonsordning i Statens Pensjonskasse.


Vi tillegger personlig egnethet stor verdi. Lojalitet til skolens verdigrunnlag er viktig for oss.
Ved ansettelse må du legge fram politiattest.

Har du spørsmål kan du kontakte assisterende rektor, Kirsti Hansen Demény på tlf. 922 03 076 eller på e-post kirsti@danvikfhs.no

Søknad sender du til rektor@danvikfhs.no innen 31.3.2022.

Ved siden av søknaden ønsker vi eksempler på eget arbeid, portfolio og spill/demoer.