I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Liv Aarberg

Foto og SoMe 2013/2014


Hvor jobber du nå?

– Jeg er fast ansatt i en 100% stilling som kommunikasjonsansvarlig i Bipolarforeningen i Oslo.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Jeg dro til den lille studiebygda Volda for å studere bachelor i PR, kommunikasjon og media 2015-2018. Jeg hadde praksis hos Helsedirektoratet og fikk sommerjobb der. Det siste semesteret i Volda søkte jeg også andre jobber, og var heldig og fikk jobbe med noe jeg bare hadde drømt om: politikk på nasjonalt nivå for partiet Venstre. Studiehverdagen ble brått byttet ut med statsbudsjetter og regjeringsforhandlinger. Jeg jobbet med mange medieformer, som foto, film, grafisk design, nyhetsbrev, sosiale medier etc.

 Jeg jobbet der i litt over 2 år, før jeg fikk en jobb innen en av mine absolutte hjertesaker som er psykisk helse. Her jobber jeg med lignende arbeidsoppgaver som i Venstre (foto, design etc.), men har også ansvar for presse- og politisk påvirkningsarbeid. Det er et veldig givende arbeid, for en sak jeg brenner for.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Mye av den grafiske og tekniske kompetansen jeg har i dag, har jeg med meg fra tiden jeg fikk leke og lære i Adobe-programmene på fotostudiet. Danvik har betydd mye, både for meg i jobb den dag i dag og for den personlige utviklingen og tryggheten i faget. 

Det er heller ikke gitt at kommunikasjonsarbeidere kan foto, men det er et stort pluss i de fleste stillinger om man kan det. Jeg har fått stor bruk for fotokunnskapene i alle mine stillinger etter Danvik, til og med i en jobb ved siden av studiene i en bank der de trengte noen til å ta ansatte-bilder.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

1: Vær oppriktig engasjert i det du søker på og vis det. 


2: Vær sikker på deg selv, vis at du er den riktige personen de ser etter. 


3: Det er også en fordel å være fleksibel på tilgitte arbeidsoppgaver. Mediebransjen elsker «poteter».

4: Tilegn deg litt kunnskap om alt du kan møte på i yrket.

Hva er ditt beste danvikminne?

– Det er mange, men jeg tror kanskje det må være da vennegjengen leide en limousin på turen i LA. Det var litt av en opplevelse!