I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Jon Marius Hyttebakk

Radio live & podcast 2014/2015


Hvor jobber du nå?

– Jeg er ansatt i NRK. I det daglige jobber jeg som vaktsjef for sosiale medier/nett i Underholdning. Men er også involvert som journalist og reporter for Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest, i tillegg til produsent for Reiseradioen på NRK P1.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Jeg valgte å ta Danviks andreår umiddelbart etter førsteåret. Da fikk jeg innpass i Nitimen (NRK P1), hvor jeg bla. fikk prøve meg som reporter og journalist. Kort tid etter praksis, presenterte det seg en jobbmulighet i NRK Underholdning som vaktsjef. Der er jeg den dag i dag og jeg jobber nå tett på Norges største humor/underholdningsprosjekter. Arbeidsoppgavene veksler mellom SoMe-opptak ute i felt, artikkelskriving om de store eventene og publisering av innhold på NRK Underholdning. Høydepunktet er selvfølgelig å være en del av den norske delegasjonen i Eurovision hvert år!

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik har hatt mye å si for hvor jeg er i dag. Ikke bare var det et friskt pust etter et år med kjedelige studier, men det ga meg en spennende mulighet til å komme inn i en morsom og tøff bransje. Praksistilbudet til Danvik er helt unikt, og var det perfekte startskuddet for meg!

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Det er klisjé å si det, men det handler om å jobbe hardt. Vis stå på-vilje og vær ydmyk. Bruk tiden på Danvik til å bli kjent med medelever. Nettverket man bygger kan plutselig komme godt med i jobbsammenheng senere.

Hva er ditt beste danvikminne?

– Den første porsjonen med sei mexicana. Den rosa kluten som kun var til dovask. De utallige timene som ble tilbrakt i radiostudioet sammen med Coward (RIP) (Tidligere radiolærer red.anm.). Det er for mange å velge mellom! Også gull å bli kjent med mange mennesker, som man kommer til å være med livet ut.