Endelig er dagen kommet hvor Berlinalen står på kalenderen for filmklassen. Etter to år med avlysning har filmelevene inntatt storbyen og skal boltre seg i filmfaglig arrangementer hele uken.

Først ut produsent, manusforfatter og regissør Frank Mosvold. No Excuses er hans tydelige melding til elevene. Tiden man lever i er spennende og mulighetene er store, og det er ingen unnskyldning for ikke å lage film om det er det man drømmer om. Alt du trenger er en mobiltelefon fortsetter han.

No Excuses

Frank er mest kjent som skaperen av animasjonsfilmen Elleville Elfrid og fortalte om sin reise fra en spirende ung filmskaper og frem til der han står i dag. Han lager fortsatt mål for seg selv om hva han ønsker å få til – det finnes ingen plan B, bare den planen du først ga deg ut på. Hold deg til den uansett hva andre måtte mene eller tenke var budskapet elevene tok med seg i møte med den engasjerte filmskaperen.

Frank

Tidligere filmelev Øyvind Lierhagen Eriksen debuterer på årets filmfestival med sin TV-serie Arkitekten. Øyvind jobber som produsent i Nordisk Film og kjenner godt til Danvik sin Berlintur, som han selv var med på for 10 år siden som filmelev. Nå har han besøkt festivalen fire ganger allerede siden den gang. Dedikert og målrettet fortalte han om sin vei fra å være filmelev frem til jobben som produsent, og Berlinturen var faktisk der alt startet kunne han avsløre. Det var her han kom i kontakt med en norsk produsent, som etterhvert er blitt hans mentor. Arkitekten har premiere på Viaplay senere i år.

Øyvind

Det ble også plass til internasjonalt besøk i denne første delen av turen. Fra Brasil kom regissør Laís Santos Araújo og produsent Pedro Krull. Deres film Infantaria vises i det offisielle Generation Plus programmet. De to delte velvillig fra sin erfaring som filmskapere og skapte stort engasjement blant elevene.

Brasil filmmakers