I «Livet etter Danvik» møter du tidligere Danvik-elever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Daniel Øverland

Film 2013-2014

Hva jobber du med nå, hvilken stilling og hvor?

– Jeg har siden mai 2021 jobbet i et selskap som heter SEEN (www.seen.io), som driver med data-dreven film. Det vil si at vi kan lage personlige filmer til hver enkelt mottaker. Min rolle er å bearbeide filmmaterialet fra produksjonsselskapet, slik at hver mottaker får riktig film. Ett eksempel er hvor vi sendte ut data-dreven film til nesten 1 million av DNB sine egne kunder og alle fikk sin helt egen film.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre, hva har du jobbet med og hvor?

– Jeg har siden Danvik jobbet av og på som selvstendig næringsdrivende. Jeg har jobbet halvannet år på Handelshøyskolen BI og gått tre år på Westerdals (nå Høgskolen i Kristiania) innen Film og TV. I 2020-2021 jobbet jeg fulltid som selvstendig næringsdrivende og likte det veldig godt, før jeg så ble headhuntet til jobben jeg er i nå.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Danvik for meg var et år hvor jeg ville teste om dette var en bransje jeg ønsket å jobbe i. Under året på Danvik fikk jeg testet ut flere ting innen film jeg aldri hadde prøvd før, og jeg fikk jeg et mye bedre bilde av hvilken retning jeg ønsket å gå.

Hva er ditt beste tips til de som vil inn i bransjen?

– Mitt beste tips er å takke ja til alle muligheter man får, og jobbe så mye man kan. Start gjerne opp et enkeltpersonforetak så tidlig så mulig. Da får man testet ut ulike roller, og man kan enkelt fakturere for jobben man gjør. Til slutt, ha det gøy og sats på det du selv ønsker!

Hva er ditt beste Danvik-minne?

– Mitt beste minne tror jeg er da jeg og to andre studenter reiste til Aserbajdsjan sammen med TV-læreren for å lage tre reklamefilmer for Normisjon. Det å se hvor stor kulturforskjell det er mellom Aserbajdsjan og Norge, var en veldig interessant opplevelse. Det var også veldig spennende å være en del av hele prosessen fra planlegging, til ferdig produkt.