I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Sondre Rahm

Radio live & podcast 2009/2010


Hvor jobber du nå?

– I dag er jeg programleder for viralprogrammet Non Stop, som produseres av Dagbladet og publiseres der og på Snapchat.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Etter Danvik begynte jeg på lærerstudier i Oslo. Ganske samtidig begynte jeg som tilkallingsvikar i VGTV Sporten, før jeg de neste årene hadde flere forskjellige stillinger og fikk lede prisvinnende prosjekter i VG- og Schibsted-systemet.

I 2018 forlot jeg VG til fordel for Dagbladet, der jeg som produsent startet opp kjendisprogrammet Rød Løper. Det siste året har jeg ledet underholdningsprogrammet Non Stop, som ukentlig har en million visninger på Snapchat og Aller Media sine videoflater.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– I mange år har jeg hatt en arbeidshverdag som føles som en hobby, og inngangen til medieverdenen fikk jeg etter et veldig givende år på Danvik Folkehøgskole.

Likevel vil jeg si at det beste med folkehøgskoleåret er vennskapene man får. Er man nysgjerrig på mediabransjen og derfor begynner på Danvik, møter du andre som har tenkt akkurat det samme. Allerede før skolestart er det derfor lagt gode forutsetninger for at man vil møte mennesker man har mye til felles med. I dag har jeg mange gode venner fra danvikåret som i livet mitt er enda viktigere enn å ha en drømmejobb.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Bli så god som mulig til så mye som mulig og vær hyggelig med alle på veien.

Hva er ditt beste danvikminne?

– Danvikåret var et år med hyggelige øyeblikk hver eneste dag!