«Helt ærlig gutta, vi kan få til noe sammen,» sa Abdi Ibrahim til klassekameratene og de bestemte seg for å gjøre et forsøk.

En felles interesse for musikk, film og foto førte film-elevene Abdi Ibrahim, Oskar Johansen og William Stafv sammen. Før skoleåret i fjor var over, satte de tre kameratene i gang med å spille inn musikkvideo for Danviks nattevakt og artist Endre Gryting. De fikk dermed testet ut om dette var noe å satse på.

Nyttige erfaringer fra Film-linja

Musikkvideo-produksjonen planla de på samme måte som de jobbet med produksjoner på Film-linja. Lærer Bjørn Erik Philmann var hjelpsom og bidro med drone-foto, samtidig som han gav elevene tid og rom til å jobbe med prosjektet.

Gjennom arbeidet med musikkvideoen, som snart har premiere, forsto guttene at dette var noe de ville satse på. De startet dermed produksjonsselskapet WOA-PRODUCTIONS.

Foto: Abdi Ibrahim

Like fra Haaland

De startet med nettside og Instagram-konto og et av de første oppdragene var å være SoMe-ansvarlig for Natt&Dag under 3XH festivalen. Her fotograferte de konserter og artister og de knyttet kontakter. Da de la merke til at en av artistene var kledd i landslags-trøya til Erling Braut-Haaland, tok de bilde av den og la det ut på Instagram. De tagget bildet med fotballspillerens navn og det tok ikke lang tid før det kom en tommel opp fra Haaland.

Store planer

Videre har WOA-productions planer om å jobbe med promo og reklame for bedrifter, både i form av foto og video, samt hjelp til sosiale medier. De har noen avtaler og en stor en som de jobber med. De tre gutta har ulike roller og styrker i produksjonsselskapet.

De skal alle tre være mediepraktikanter i ulike bedrifter dette året, men de tenker å jobbe med oppdrag på siden, og starte opp for fult etter praktikant-året er ferdig. Gjennom Danvik sin mediepraktikant-ordning vil de lære mye som kan være nyttig for videre drift av produksjonsselskapet.

Hva har dere lært på Danvik som er nyttig i denne prosessen?

Vi har lært at man må elske det man driver med. Vi har hatt utbytte av å drive mye med klipping, film og foto, også på fritida. Danvik gjorde at vi møttes gjennom felles interesse. Det å ha kreative mennesker rundt deg gjør at du blir pushet og motivert.

Har dere et tips til de som ønsker å gjøre det samme?

Bli godt kjent med folka som du vil jobbe med. Det sosiale bør være på plass før man starter. Gi hverandre konstruktive tilbakemeldinger, og jobb helt til alle er fornøgd. En må tåle litt kritikk.

Hva er det beste Danvik-minne?

Det sosiale, det å bli kjent på godt og vondt. Det at en blir ordentlig kjent som en stor familie og har muligheten til holde kontakten videre.