I "Livet etter Danvik" møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.

Stig Indrebø

Film 2009/2010

Hvor jobber du nå?

-Jobbar som kamera- og steadicamoperatør i filmbransjen, med base i Oslo. Er sjølvstendig næringsdrivande, så arbeider overalt. Det går stort sett i reklame, TV-drama, spillefilm og musikkvideo.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

-Eg tok andreåret produksjonsselskapet Catapult Film i Drammen. Fikk filme/klippe mykje og utfolde meg kreativt der. Deretter begynte eg å frilanse, jobba mellom anna med nyhetsfoto for NRK ein god periode. Så gjekk det mykje i reality og dokumentar (Farmen, Idol, Norske talenter, Sweatshop m.m.), før eg bestemte meg å satse for fullt med film og fiksjon, med fokus på steadicam.

Hva har Danvik betydd for din karriere?

-Via Danvik knytta eg mange kontaktar og vennskap, og vart kjend med folk som ville det samme som meg. Det har betydd veldig mykje, og eg jobbar den dag i dag med fleire av mine tidlegare medelevar.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

-Lag film! Eksperimenter så mykje som mogleg og finn eit spesifikt fagfelt du vil fokusere på. Ta assistentjobbar og høst erfaring og kunnskap frå dei som driv med akkurat det du vil drive med.

Hva er ditt beste danvikminne?

-Den gongen Kent (medelev, red.anm.) sprang 1100 rundar rundt biljardbordet. For ein prestasjon!