I «Livet etter Danvik» møter du tidligere danvikelever som har gjort karriere i bransjen. For disse startet det hele på Danvik og siden har de jobbet seg opp og fram.


Syver Olesen

TV-produksjon 2015/2016


Hvor jobber du nå?

– I skrivende stund jobber jeg som mediamanager hos The Oslo Company, på et nytt prosjekt med Erik Follestad og Jon Almaas som kommer til høsten. Jeg jobber frilans så jeg skal snart hoppe videre til Mastiff, hvor jeg skal ha en tilsvarende stilling på Landskampen og Hver Gang Vi Møtes.

Etter året på Danvik, hvor gikk veien videre?

– Etter det første året på Danvik fikk jeg praksisplass hos produksjonsselskapet Strix. Der var jeg blant annet på opptak på Farmen og i etterarbeidet på Anno og Superoppusserne. Jeg fikk jobb som klipp-assistent på Farmen det påfølgende året, og det endte jeg opp med å jobbe som i tre sesonger.

Erfaringen fra Strix ga meg mulighet og selvtillit, til å søke på andre artige prosjekter. Jeg har vært mediamanager på Charterfeber, Danskebåten og Landskampen. Jeg har klippet promo og SoMe på Landskampen og jeg har styrt app og SoMe på Love Island. Og så har jeg rodd voldsomt mye robåt på Farmen Kjendis (som prodass, ikke som deltaker).

Å jobbe frilans kan være stress, men i hovedsak er det jo som å få drømmejobben flere ganger i året!

Hva har Danvik betydd for din karriere?

– Før jeg begynte på Danvik var TV-produksjon egentlig bare en udefinert drøm, som jeg ikke visste helt hvordan jeg skulle oppnå. Men i løpet av bare noen måneder på Danvik, ble det plutselig veldig klart hvordan man kunne oppfylle den. Gjennom praksisåret fikk jeg også mulighet til å teste om yrket faktisk var noe for meg, og om det var verdt å bruke tre år på å studere det. Jeg kom aldri så langt at jeg begynte å studere, for det viste seg at det ikke var så nødvendig, da jeg allerede hadde den erfaringen jeg nå har.

Danvik har forøvrig ikke bare betydd mye for min karriere, men nesten hele min sosiale omgangskrets, som riktig nok er veldig selektiv, har en tilknytning til Danvik. Jeg henger jevnlig med min tidligere roomie, chatter og prater med tidligere klassekamerater, og ingen av mine gode kollegaer hadde jeg møtt hvis jeg ikke hadde hatt praksisåret.

Har du et godt tips til de som vil inn i bransjen?

– Vær litt på tilbudssiden, gå inn med en positiv innstilling og prøv alt du får muligheten til å prøve. Spør og prat med alle du får tak i og vær tydelig på hvor du selv vil. Ingen kommer til å gjette at du vil bli regissør/fotograf/klipper/produsent hvis du ikke har sagt det til noen.

Og prøv å dyrke interessen også utenfor jobb. Skaff deg et hobbyprosjekt, film noe greier på fritida, ha det litt moro også og ikke bare jobb! Dette er jeg ganske dårlig på selv, så do as I say, not as I do.

Hva er ditt beste danvikminne?

– Jeg har mange gode minner fra Danvik, og på sett og vis så sluttet ikke danvikminnene etter Danvik heller. Jeg har jo vært på flere flotte sammenkomster med Danvikinger i ettertid, og de må man jo også regne som danvikminner.

Det er mye å trekke frem, som for eksempel da vi hadde Back To The Future-maraton i 2015. Det var timet og tilrettelagt slik at Marty McFly ankom fremtiden i «sanntid». Jeg var den eneste som klarte å holde meg våken, men det var en fantastisk opplevelse.

Vi gjorde også mye gøy i 100-gangen. Gang Wars på starten av året ga et fantastisk samhold og den ene natta vi hadde Halloween-dekorasjon var legendarisk.

Men det aller beste minnet må være da vi lagde et eget geofilter på Snapchat til rom 102!