Etter lang tid med reiserestriksjoner og en avlyst Berlinale, fikk filmelevene endelig en flott studietur til London full av faglig tyngde.

Elevene fikk komme på besøk og se innsiden av det som er ranket som verdens fremste filmskole; National Film & Televison School.
Det er ikke uten grunn at en statue av den kjente hunden Gromit, står utenfor skolen. I likhet med mange andre verdenskjente filmskapere, startet også skaperen av Wallace & Gromit, Nick Park, sin karriere på NFTS.
Animasjon

Vi forflytter oss mellom klippesuiter og store studioer, hvor det legges lyd og bygges fantastiske filmset. - Her må være en drøm å komme inn, sier eleven Frid Ding begeistret.

Modell

I likhet med oss på Danvik, er også NFTS filmlærere genuint opptatt av faget sitt og skolens produsent-, klipp- og regi-lærer leverte komprimerte mesterklasser av ypperste klasse. Alle samstemt i at dette var en meget god start på London turen.

NFTS

Filmlinjens studietur inneholder et fyldig faglig innhold kombinert med godt sosialt samhold. London har noe for enhver smak og når kveldene nærmet seg var det tid for musikal, film og andre attraksjoner.

Tuben

Allerede andre dagen går turen til Garden Studios, en av de største og nyere filmstudioene i London. Her fikk vi være til stede under en filminnspilling i studioets virtuelle filmstudio og oppleve den på nært hold. Et studio som er tett knyttet opp til MetFilm, en annen veletablert filmskole i London.

Garden Studio

Jonny Persey er studieleder i MetFilm, som ga oss en fyldig introduksjon til skolen og produksjonsselskapet som står bak studietilbudet ved Garden Studios. A little piece of Norway står det på sjokoladen, som var vår lille norske hilsen.

Jonny

Når man er en ung filmskaper er det utrolig inspirerende å få møte erfarne filmfolk fra ulike fagfelt. Regissør Emma Sullivan, kjent for blant annet TV-serier som Dr. Who og The Watch, kom sammen med sin klipper Benjamin Gertsen, for å dele deres bransjeerfaring med elevene. Det var nok mange som plukket opp noen gode råd til sin videre vei som filmskapere.

Talk

Turen til London ble så vellykket at filmlærerne allerede fabler om å etablere dette som nok en linjetur. Bjørn Erik, som selv har en master i regi fra National Film & Televison School, er klar på at denne turen bør kunne være et godt supplement til den allerede veletablerte Berlinale turen og kollega Peder er enig. Dette er en unik mulighet for filmelevene til å komme tett på den internasjonale film og TV-bransjen.

Peder og BE