Salen eksploderte i jubel og applaus da Danviks kortfilm Akt vant den prestisjetunge prisen for beste fiksjonsfilm under årets Amandus. Alle i kjernegruppa gikk opp for å høste anerkjennelsen, men det var filmens produsent, Silje Aasvestad Sandvik, som tok imot den gjeve statuetten. I takketalen kom hun med en soleklar oppfordring til alle i salen om at man bare må gå for det om man vil oppnå noe.

Manusforfatter og regissør Live Walseth (t.v.) og produsent Silje Aasvedtad Sandvik storfornøyd etter å ha kapret prisen for beste fiksjon.

Filmens forfatter og regissør, Live Walseth, var selvsagt stolt og glad for juryens beslutning.

- Ungdommer føler på presset for å vise seg fram og jeg ville lage en film om hvordan det kan slå feil. Jenta i filmen min ba om oppmerksomhet på feil måte og klarte ikke oppnå det hun ville. Hun ble en klovn.

Live utdyper at denne jenta, i likhet med mange andre ungdommer ikke helt vet hvem de egentlig er og at en klovn er selve symbolet for en som ikke er seg selv, men som underholder andre. Ikke alltid uten konsekvenser, som det viser seg i filmen hennes.

Skuespiller Matilde Sveen ender opp med å bli en klovn når oppmerksomheten hun søker feiler i filmen Akt.

- Skuespiller Matilde Sveen var veldig flink og enkel å jobbe med, skryter Live. Hun forstod akkurat hva det var jeg ville med denne fortellingen og vi fulgte manuset jeg hadde skrevet gjennom begge opptaksdagene. Det var et godt samarbeid på set, og jeg var heldig som fikk jobbe med så mange flinke og dedikerte folk.

-Jeg hadde aldri laget film før, så dette er jo utrolig gøy, og jeg må takke filmlærerne og alle andre som har hjulpet meg på veien. Det har vært et fantastisk år på Danvik hvor jeg har lært så mye og fått prøve så mye med alle midlene som er til rådighet der, og ikke minst alle de fine folka jeg har blitt kjent med og som jeg kanskje kan møte og filme med senere når vi er ute i filmbransjen!

Kristina Gregersen vant pris for dokumentaren Kan du se meg?

Den andre prisen Danvik stakk av med var for beste dokumentar, som TV-klassens Kristina Gregersen mottok.

-Det har vært så utrolig gøy å få være med på festivalen og se hvor utrolig masse bra filmer som er blitt laget, forteller en takknemlig Kristine. Jeg er veldig glad for at jeg fikk være med på dette.

Anna Tyldum og hele crewet bak animasjonsfilmen Dysmetropsia på scenen for å motta hederlig omtale.

I kategorien beste animasjon fikk Anna Tyldum, manusforfatter og regissør av animasjonsfilmen Dysmetropsia, hederlig omtale av juryen, som skrøt av hvor fint filmen fortalte om å overkomme frykt.

-Jeg synes det var så utrolig gøy å møte så mange kule og kreative mennesker, forteller Anna. Vi i crewet ble skikkelig begeistret da omtalen gikk til oss!